A 31. Rotto Kupán szerepeltek

2024.07.18. 09:30

Zalai sikerek a szalafői futballfesztiválon

Nyári kispályás labdargó-torna az Őrség szívében, vagyis Rotto Kupa, amit az idén már 31. alkalommal rendeztek meg és zalai sikerek is születtek a népszerű viadalon.

Kerkai Attila

A felnőtt tornán győztes zalabaksai Czupi Csárda együttese

Fotó: ZH

A  XXXI. Rotto Kupa nemzetközi  jelzővel is illethető, hiszen már nem csak hazai együttesek vesznek részt rajta. A Szalafőn rendezett, ismét remek hangulatú  tornának rendszeresen vannak  zalai résztvevői is, akik visszatérő vendégei a kispályás futballfesztiválnak és a régió legjelentősebb kispályás futballtornájának.

A három napos eseményen Zalát nem kevesebb, mint 18 csapat képviselte a különböző kategóriákban. A felnőtt tornán, melyen 32 együttes indult, mondhatni, hogy teljes zalai siker született. Győzött ugyanis a zalabaksai Czupi Csárda együttese, másodikként végzett a zalaegerszegi Pannónia Tetőcentrum, harmadikként pedig a lenti Team Belucci. A különdíjakból is  jutott a zalaiaknak, így a gólkirály Őri Martin (Czupi Csárda) lett, a legjobb játékos  Pusztai Gergő  (Team Belucci), a legjobb kapus pedig  Kovács Dominik (Pannónia Tetőcentrum) lett.

Az öregfiúk tornán  a Horváthok-Zalacséb csapata lett a győztes
Fotó: ZH

A 15 csapatos öregfiúk tornán ( 35 év felettiek) 5 zalai együttes indult. A győzelmet  címvédőként a zalacsébi Horváthok csapata szerezte meg, harmadik helyen végzett az egerszegi Windorr FC és az Ildikó Méterárú együttese. A gólkirály Kócza Bálint  (Horváthok) lett, a legjobb játékosnak  Luki Andrást  (Ildikó Méteráru) választották, a torna legjobb kapusa pedig a zalaegerszegi Lepár Attila lett, aki  a második helyezett sárvári Sibaris kapuját védte.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában