A Zalaegerszegi bokszoló újabb viadalra készül

2024.08.28. 11:03

Németh Brendon válogatott sikere Szarajevóban

Ismét egy szép zalai sikerről kaptunk hírt, méghozzá a Zalaegerszegi Boksz Klub jóvoltából. A klub versenyzője, Németh Brendon a magyar válogatott tagjaként Szarajevóban szerepelt és megnyerte súlycsoportja küzdelmeit.

Kerkai Attila

A Szarajevóban járt magyar csapat, jobbról az egerszegi Németh Brendon, aki a győzelme mellett egy különdíjat is hazahozott

Fotó: Magyar Ökölvívó Szövetség

Bosznia és Hercegovina  fővárosában rendezték meg  a Sarajevo Trophy nemzetközi ifjúsági  ökölvívó-tornát, amin a magyar csapat is részt vett. A Zalaegerszegi Boksz Klub reménysége, Németh Brendon  az azeri Kanan Najafov ellen lépett ringbe a szupernehézsúlyúak (+92kg) között és a számára rosszul kezdődő találkozót megfordította, ezzel a magyar  csapat második aranyérmét szerezte meg a rangos viadalon, hiszen korábban Kozák Kevin  az 57 kg-osok között győzött. 

A szarajevói viadalon  számos ország vett részt, többek között Azerbajdzsán, Svédország, Skócia, Bahrain, Belgium, Horvátország, Albánia, Szlovákia, Románia, Csehország, ezért is büszkeség a zalaiak számára, hogy Németh Brendon egy különdíjat is kiérdemelt, méghozzá a legharcosabb versenyzőnek járó trófeát. 

Füzesi József, a ZBK edzője örült tanítványa nemzetközi sikerének és lapunknak elmondta, hogy pár nap múlva Németh Brendon a Moldavian Belt elnevezésű romániai  viadalon  lesz rész, amit Iasi városában rendeznek meg. A szakember  szerint Németh Brendon  esetében jó esély lehet, hogy kijusson az ifjúsági világbajnokságra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában