A kék-fehérek az első elődöntőben simán verték az osztrák bajnok Oberwartot

1 órája

A Körmenddel döntőzik szombaton a Zalakerámia-ZTE KK

A jövő héten rajtoló bajnoki szezon előtt ma (18.30), a 18. Mogyorósy Szilárd Emléktorna döntőjében ejtheti meg a főpróbát a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata, mely a tegnapi első elődöntőben simán legyőzte az osztrák bajnok Oberwartot.

Varga Andor
William Garrett (kékben) a péntek esti meccs legjobbja volt Fotó: Bálizs Zsuzsa

Zalakerámia-ZTE KK–Gunners Oberwart 97-81 (29-23, 18-17, 23-19, 27-22)

Városi Sportcsarnok.
ZTE KK: Takács Ma. 2, Garrett 29/18, Bigelow 5/3, Szalay 5/3, Tóth 12. Csere: Brown 16/12, Sitku 8/6, Le Day 14, Takács Mi. 4, Csátaljay 2, Csizmadia. Vezetőedző: Matthias Zollner.
A Körmenden korábban is megfordult egerszegiek többszörösen is furcsán érezhették magukat tegnap. Részint a máskor forró hangulatú csarnok a meccs elején még csendes volt, másfelől a kék-fehérek ezúttal a hazai csapat kispadján nyertek elhelyezést.

Tóth Ádám az Oberwart ellen. Fotó: Bálizs Zsuzsa

A ZTE végig összeszedett és magabiztos volt, megérdemelten nyert és jutott a felkészülési torna döntőjébe. Ahol az Egis Körmend vár majd rá, mely a péntek esti, második elődöntőben 107-82-re verte a szlovén Zlatorog Lasko együttesét. A tornán szombaton a két vesztes 16 órától csap össze a bronzéremért, míg a finálé 18.30 órakor kezdődik.
Baki Gergely, a ZTE másodedzője: „Kicsit álmosan kezdtünk, de az első öt perc után már nem volt mit felróni a csapatnak. Összeállt a védekezés, a támadás is jól működött, a 60 százalékos dobáspontosság mezőnyből extra érték. Megérdemelt a siker.”

Seth LeDay az Oberwart ellen
Fotó: Bálizs Zsuzsa

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában