Megvan az újabb győzelem

2024.09.08. 17:56

Az FC Nagykanizsa visszavette a vezetést a ferencvárosiaktól

Nagykanizsa Éllovasként várta az újabb fordulót a labdarúgó NB III. Délnyugati-csoportjában az FC Nagykanizsa, de nem számíthatott könnyű mérkőzésre az MTK II. ellen sem. Nem is volt az, de nyert az FC Nagykanizsa és továbbra is listavezető.

Kerkai Attila

János Norbert pirosban , az eggyel korábbi MTK II. elleni mérkőzésükön, amit ugyancsak 3-2-re nyert meg az FC Nagykanizsa. Fotó: Szakony Attila

FC Nagykanizsa - MTK Budapest II. 3-2 (1-1)

Nagykanizsa, 300 néző. Jv.: Maml. 

FC Nagykanizsa: Verpecz - Ekker, Kovalovszki, Szanyi, Baranyai - Terbe, Godzsajev (Török, 52.), Szökrönyös D. (Kondor, 57.) -  Szabó B., László D. (János N., 57.),  Vukk (Kovács T., 52.). Vezetőedző: Gabala Krisztián. 

Gólszerzők: László D. (20.), Kovács T. (68.), Szabó B. (78.),  illetve Vas (5.), Farkas M. (75.). 

Az egy héttel korábban megnyert Iváncsa elleni rangadójának  köszönhetően Gabala Krisztián együttese  csoportja éléről várta az újabb fordulót, immár idehaza. Az esélyek minden tekintetben a dél-zalaiak mellett szóltak, de a vendégek szereztek vezetést már nagyon korán. Kellett ehhez a saját térfélen szerencsétlenül eladott labda is, amivel Vas Milán  lépett ki ziccerben és nem is hibázott. Hazai szempontból éppenséggel nem ez volt a terv, de  újabb öt perc után majdnem összejött az egyenlítés, de László Dávid próbálkozását bravúrral hárította az MTK II. kapusa. Az MTK-s fiatalok  szervezettek voltak,  és próbáltak kontrázni, aztán a  20. percben  Szanyi  szokásos hatalmas bal oldali beadása után László D.,  ugrott fel a labdára, a vendégek védője elfejelte a labdát, de pont a kanizsai játékos fejére, ahonnan pedig a kapuban kötött ki a labda. Többet támadott az FC Nagykanizsa, de nem tudta feltörni a vendégvédelmet, gyakorlatilag eseménytelen játék zajlott a pályán, eltekintve  egy vendégpróbálkozástól, ami majdnem meglepte  Verpeczet, de résem volt a kanizsai kapus.

A második félidő nagy MTK-helyezettek indult, ekkor szerencséje volt a kanizsaiaknak, illetve Verpecz védése volt a döntő, nem sokkal később pedig a vendégeknek, hiszen Kovalovszki szabadrúgása a kapufán csattant.  A kanizsaiaknak az éllovas pozíció visszaszerzéséhez mindenképpen győzelem kellett, hiszen  vasárnap néhány órával korábban rendezték a Paks II.- FTC II. találkozót, amit a fővárosiak nyertek meg, így ők kerültek az élre. A győzelemhez viszont még gól(ok)  kellett(ek)  volna, de nem akart  jönni az  a találat. Az FC Nagykanizsa  beszorította ellenfelét, sorra érkeztek a labdák az MTK II. kapuja elé. Aztán a 68. percben a csapatban most bemutatkozó Kovács Tamás  ballal lőt kapura 20 méterről, a labda meglephette a kapust, hiszen  megpattant előtte, ami elég volt ahhoz, hogy a hálóba jusson, 2-1.   A vezetés tehát összejött, de nem sokáig... A 75. percben egy távoli szabadrúgás  kijött Verpeczről, a kipattanóval pedig éltek a vendégek, 2-2. Sokáig pedig az MTK II. nem örülhetett a döntetlen állásnak, hiszen három perc múlva a kapuról kijövő labdát Szabó Balázs szerezte meg és az ötösről a kapuba bombázott, 3-2. Innentől pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet az FC Nagykanizsa, amely ezzel visszaállította a "rendet" a tabellán:  továbbra is éllovas a Délnyugati-csoportban Gabala Krsiztián együttese. 

 

  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában