A bronzérmes zalai sportlövőt és a többi olimpikont köszöntötték a szövetségben

2 órája

Húsz évet vártak Major Veronika sikerére

Kellemes hangulatú ünnepség keretében köszöntötte a Magyar Sportlövők Szövetsége szerdán a párizsi olimpián és paralimpián részt vett csapattagokat és közreműködőket. Az összejövetelen felidézték Major Veronika sporttörténelmi döntőjét is.

Góth Imre
Major Veronika az olimpián szerzett bronzérmével a budapesti ünnepségen Fotó: Góth Imre

Kellemes hangulatú ünnepség keretében köszöntötte a Magyar Sportlövők Szövetsége szerdán a párizsi olimpián és paralimpián részt vett csapattagokat és közreműködőket. Az összejövetelen felidézték Major Veronika sporttörténelmi döntőjét is.

A sportlövészet élvonalában

Elsőként Nagy György az MSSZ elnöke gratulált minden magyar sportlövőnek majd megköszönte azokat a szép perceket, melyeket a keszthelyi olimpikon szerzett mindnyájunknak.

- 2004 óta vártunk hasonló sikerre! - mondta az elnök, kiemelve: a nemzetközi szövetségnek (ISSF) 175-180 ország között mozog a taglétszáma. Az olimpiákon 63 ország szerzett eddig érmeket, Magyarország a tizenegyedik az éremtáblázaton, amivel a sportlövészet élvonalába tartozunk. Jelenleg 18 érmünkből hét arany-, 3 ezüst- és nyolc bronzérem. - A bronzérmek kicsit elhúztak, de reméljük, hogy a következő olimpián sikerülhet az egyenlítés – zárta gondolatait Nagy György. 

A sportlövőkre lehet számítani

Schmidt Gábor sportügyekben illetékes helyettes államtitkár szerint nagyon sok jó versenyző kell az edzéseken, bajnokságokon, akik eredményeikkel hozzájárulnak, hogy közülük kiemelkedjen valaki. Kiemelte: már az olimpiai kvóták kiharcolása is nagyon nagy sikernek számit. Végezetül megjegyezte:

- Az olimpiai mozgalom egyre jobban erősödik és minden ország nagyon fontosnak tartja a jó eredmények elérést. Ebben a közegben a magyar sport jól helytáll. A sportlövőkre hosszú évek óta lehet számítani az eredmények tekintetében. A sportág előtt komoly perspektíva van. 

Fábián László a MOB főtitkára a következő szavakkal fejezte ki örömét Major Veronika fantasztikus eredménye előtt:

- Ezt a szép eredményt nem adták olcsón. Rengeteg edzésre volt szükség és sok fantasztikus szakemberre. Jó irányba tart a sportlövészet, sok követője van hazánkban és a sok szép korosztályos eredmény bizalommal tölt el minket a jövőre nézve. 

- Megható volt ezen az olimpián részt venni. Az olimpia varázsával semmi nem vetekszik, semmihez sem hasonlítható – ezt már Sinka László az MSSZ titkára mondta, majd így folytatta: - Csapatként mentünk ki és csapatként jöttünk haza. A befektetett munka az átélt örömmel jött vissza és minden más harmadlagos lett mellette. 3,5 milliárd néző követte az olimpiát.

Végezetül megköszönte Major Veronika jelenlévő édesanyjának és párjának a nyugodt háttér megteremtését. 

Népszerűsíteni szeretné a sportágát

Természetesen a keszthelyi versenyző is szót kapott. Mindenkinek megköszönte, aki ott volt az ünnepségen és szép pillanatokat szerzett neki. Az olimpiára visszaemlékezve elmondta:

- Az volt a célom, hogy mind két számomban jó alap eredményeket érjek el, aztán a döntőben minél jobb helyezést érjek el és utána büszke lehessek magamra. A szétlövés előtt nyugodt voltam, arra gondoltam, itt egy lehetőség és fel tudok kerülni a dobogóra. Az olimpia nyújtotta ismertségemet a sportlövészet népszerűsítésére használom fel. Örülnék, ha minél többen megismerkednének a lövészettel és kipróbálnák magukat. A múlt héten elkezdtem az edzéseket és készülők az országos bajnokságra.

Sinka László és Nagy György között a zalai versenyző nevelőedzője, Keczeli Zoltán Fotó: Góth Imre

Győrik Csaba edző a versenyzés terheiről beszélt, majd a következő világbajnokságról szólva kijelentette: éremért fognak utazni.  

Keczeli Zoltán, Veronika zalai nevelő edzője is ott volt az ünnepségen. Felidézte versenyzője fegyvernem váltását, amikor futócéllövőből légfegyveres versenyző lett. Mint mondta: fájó szívvel emlékszik arra a pillanatra, de Major Veronika és Győrik Csaba jókor talált egymásra, együttműködésüknek hála pedig megszületett az olimpiai siker, melynek idén tanúi lehettünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában