Egerszegre, Tófejre és Kanizsára is jutott érem

2024.09.17. 16:50

Ifjú birkózók újabb szép sikerei - jöhet a döntő!

A birkózók U13-as korosztályának nyugat-magyarországi kötöttfogású diákolimpiai küzdelmét Tatabányán rendezték meg és Zala is szép számú sportolóval képviseltette magát az eseményen.

Kerkai Attila

A zalai éremszerzők Tatabányán. Balról a tófeji Lukács Levente, nellette az egerszegiek, vagyis Nemes Dominik, Szanati Máté, Tímár Bence, Ugranyecz Flórián, és a kép jobb szélén a kanizsai Herke Balázs

Fotó: ZBSE

A Zalaegerszegi Birkózó SE, a Kerámia SE Tófej  és a Kanizsai BSE  fiataljai léptek szőnyegre, akik természetesen - diákolimpia lévén - ezúttal iskoláik színeiben   szerepeltek.  A zalaegerszegieknél folytatta  egész éves remeklését Szanati Máté  és Ugranyecz Flórián. Mindketten úgy nyerték   kategóriájuk versenyét, hogy nyáron súlycsoportot váltottak. A két aranyérem mellett még két ezüstérmet hoztak el az egerszegiek, de Tófejre  és Kanizsára  is került egy-egy bronzérem.
Eredmények.  -42 kg 2.Timár Bence (ZBSE,Eötvös-iskola). -46 kg 1. Szanati Máté (ZBSE, Dózsa-iskola), 3. Lukács Levente (Tófej, Kincskereső-iskola).  -50 kg 1.Ugranyecz Flórián (ZBSE, Eötvös-iskola). -54 kg:  2. Nemes Dominik (ZBSE,Dózsa-iskola). -69 kg:  3. Herke Tamás (Kanizsai BSE, Zrínyi-iskola). 
Az döntő  időpontja is gyorsan elérkezik, hiszen szeptember 27-én  következik, szintén Tatabányán. Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán (Zalaegerszegi Birkózó SE, Szanati József (Tófej),  Szatmári Zsolt (Kanizsai BSE).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában