Női asztalitenisz Extraliga: a Szeged győzött a sörgyári csapat vendégeként

2024.09.17. 12:00

kevésen múlt a kanizsai siker

Hazai környezetben kezdte meg az új bajnokságot a Kanizsa Sörgyár SE a női asztalitenisz Extraligában. A nagy küzdelmet hozó meccset a vendég Szeged nyerte meg.

Varga Andor

A kanizsai csapatban Orbán Flóra, Végh Zsuzsanna és Gvozdenovic Katarina kapott szerepet ezúttal

Fotó: Jakabfi Imre

Jelentős változások történtek a nyári szünetben a női asztalitenisz élvonalban. A korábbi tornarendszer helyett oda-vissza vágós, körmérkőzéses formában bonyolítják le a pontvadászatot (ez nem aratott osztatlan elismerést a mezőnyben, hiszen megemeli a költségeket), melyben a tavalyi 12 helyett 10 csapat szerepel. A sörgyáriak egy éve a célkitűzést messze felülmúlva és a papírformát meghaladva a felsőházban zártak, ebben a szezonban azonban a biztos bennmaradás a céljuk.
Az első fordulóban is az osztályban amúgy újonc vendégek számítottak esélyesnek.
Kanizsa Sörgyár SE–
ATSK Szeged 3:4
Nagykanizsa, Piarista-iskola.
A hazai győztesek: Végh, Gvozdenovic és a Végh-Gvozdenovic páros.
A sörgyári csapat először játszott új otthonában, a Piarista-iskola tornatermében. Az összecsapást nyitó páros találkozót 0:2-ről, nagy bravúrral megfordították a hazaiak és ezzel vezettek. A folytatásban Végh és Gvozdenovic is legyőzte a vendégek U21-es játékosát, a Szeged legjobbjaival szemben azonban nagy csatában mindketten alul maradtak. A vendégek két húzóemberével Orbán is játszott egy-egy meccset, ám nem sikerül megszorongatnia őket.
– Előzetesen elfogadtam volna az eredményt, de a mérkőzés elején a páros megnyerésével, valamint a kedvező beírással reális esélyünk nyílt a győzelemre – értékelte a történteket Jakabfi imre, a KSSE csapatezetője. – A két kulcs mérkőzést a legminimálisabb arányban veszítettük el. Bosszantó így kikapni, amikor pár poénon, illetve a szerencsén múlik a győzelem. De a két legjobb játékosunk hiányzott, a többiek pedig maximálisan küzdöttek, így el kell fogadnunk a vereséget. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában