Bemutatkozik az új center

7 órája

Körmenden tarja a főpróbát a Zalakerámia ZTE KK

Bajnoki főpróba következik a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabda csapata számára, hiszen a jövő heti szezonnyitó előtt a péntek-szombati, Körmenden rendezendő XVIII. Mogyorósy Szilárd Emléktorna lesz Matthias Zollner csapatának az utolsó fellépése a pontvadászat kezdete előtt.

Kerkai Attila

ismét találkozhat egymással a Zalakerámia ZTE K és a Körmend, de csak szombaton, ha mindketten a döntőbe jutnak. Ehhez előbb az egerszegieknek (fehérben, Billi Garrett, Tóth Ádám, Kellet Iván) pénteken le kell győzniük az Oberwartot Fotó: Pezzetta Umberto

A múlt hét végén az 55. Göcsej-kupán szerepelt a Zalakerámia ZTE KK és nem mondhatni, hogy teljesen ideálisak lettek volna számára a feltételek. Nem másra gondolunk, mint arra, hogy a torna előtt pár nappal szenvedett kézsérülést az első számú centernek szánt amerikai Aaron Jones. A hiányát megérezte a csapat, de az elődöntőben így is majdnem sikerült legyőzni a Körmendet, de a végén a vasiak örülhettek. Másnapra aztán, a bronzmeccsre Tóth Ádám esett ki, így tapasztalt center nélkül maradt a ZTE KK, de a bronzcsatát megnyerte. 

Nos, pénteken erős ellenfél következik az egerszegiek számára, hiszen 16.30 órától az osztrák bajnok Oberwart lesz az első ellenfél. Az majd pénteken derül ki, hogy Tóth Ádám ezúttal már pályára lép-e, vagy nem kockáztat a szakvezetés egy héttel a bajnokság kezdete előtt. Viszont szerda este megérkezett a hét elején, Aaron Jones pótlására kéthónapos szerződéssel legigazolt Seth Le Day, akinek a kötelező orvosi vizsgálatok mellett egy délelőtti és egy délutáni edzés áll majd a rendelkezésére, hogy - amennyire lehet egy nap alatt - megismerkedjen úgy csapatával. Ez sem lesz éppenséggel ideális helyzet, de meg kell majd oldani és kell készülni is, hiszen közeledik a rajt. 

A Mogyorósy-torna másik pénteki találkozóján (19.00) a házigazda Körmend a szlovén Zlatorog Lasko csapatával mérkőzik meg. A péntzeki két győztes jut a szombati döntőbe (18.00), míg a két vesztes a bronzéremért (16.00) mérkőzik meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában