56 versenyző vett részt a viadalon

2 órája

Ötödször találkoztak az örökifjú teniszezők Nagykanizsán

A nagykanizsai Energia Szabadidősport Klub teniszpályáin rendezték meg az 5. Plappacars-Head-Kanizsa Gejzír Kft. amatőr páros tenisz versenyt, mely a sportágon belül mostanra a Dunántúl egyik legnagyobb létszámú viadalává nőtte ki magát: az 56 induló (37 férfi és 19 hölgy) 14 településről érkezett.

Kühne László

A vegyes párosok mezőnye volt a legnépesebb

Forrás: ZH

Az amatőr versenyzők öt kategóriában nevezhettek, s ezek közt a 63 év felettiek mezőnyének tagjai a Kondricz Albert Emlékverseny keretében vetélkedtek. A verseny legeredményesebb indulója Vukics József (Energia) lett, aki - a Kanizsa TC-s Péntek Istvánnal az oldalán - megnyerte az emlékversenyt, illetve a vegyes páros küzdelmeiben is a legjobb lett, a celldömölki Tóth Emese oldalán.

Női párosban remek színvonalú döntőben győzött a Strohmayer Beáta-Vukics Vanda (Kanizsa TC, Röpte TC) duó a Buczkó Emma-Fekete Boglárka Míra (Pécs, Energia) párossal szemben.

Az 55 év alatti nyílt versenyt, három mérkőzéslabdát is hárítva nyerte a Walter Péter-Nagy Csaba (Energia, Kanizsa TC) egység a fiatalabb Tóth Benett-Kerkai Alex (Energia, Zalaegerszeg)/duó ellen. 55 pluszban a marcali Palacskó Attila-Fazekas Árpád nyert veretlenül. A legnépesebb mezőnyt (19) felvonultató vegyes páros kategóriában a vigaszon a Kriston Beáta-Walter Péter (Debrecen, Energia) tandem bizonyult a legjobbnak.

Különdíjat kapott a női versenyzők közül Nagy Dorka (Energia), valamint a verseny legfiatalabb (Németh Csongor - Energia) és legidősebb (Simon Kálmán - Budapest) tagja is. A verseny történetének 200. nevezőjeként pedig a Kriston-Walter kettőst köszöntötték.

- Nagyon jól előkészített pályák és klubegység fogadta a versenyzőket, tehát az Energia egyesülete kitett magáért – fogalmazott Baranyás Zoltán főszervező. - Mindenkinek köszönöm a részvételt és hogy a nagy meleg miatt bekövetkezett csúszásokat türelemmel viselték. Külön gratulálok Walter Péternek aki születésnapján nyerte meg az 55 év feletti páros és a vegyes páros vigasz kategóriát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában