Hírek

2012.11.04. 14:48

Csapatversenyt szerveztek horgászoknak Tornyiszentmiklóson

Tornyiszentmiklós - Kevésbé mozogtak a halak, ezért a vártnál gyengébb eredményt hozott az a csapathorgászverseny, amelyet hagyományteremtő szándékkal rendelkeztek a határ menti község szomszédságában található, mintegy hat hektár vízfelületű Újfalusi-tavon.

Gyuricza Ferenc

Hiába próbálkozott 36 horgász négy órán keresztül, nagyobb hal csak kevesek horgára akadt. A versenyzők szerint azért, mert a víz már lehűlt, ettől a halak is kevesebbet mozogtak, a kapások pedig szinte teljesen elmaradtak.

- Még a nyár folyamán vetettük fel ötletként, hogy rendezünk a körjegyzőség települései, valamint a közeli szlovéniai falvak részére egy csapatversenyt - mondta Pálla Miklós, a Bányász Horgászegyesület elnöke. - A szándékunk az volt, hogy kicsit összehozzuk a környéken élő horgászokat, s ezzel együtt azt a vizet is megismertessük velük, amit 2011 márciusa óta bérel. Az egyeztetések és a térségben zajló egyéb programok miatt a verseny időpontja egyre csak tolódott, a novemberi időpont már valóban egy kicsit kései a horgászathoz.

A verseny lebonyolítása kapcsán Pálla Miklós elmondta még: a 12 csapat horgászait három szektorra osztották. A legjobb eredményt a lovászi Oiltech Kft. érte el, s egyéniben is ezen csapat tagja, Imre András szerepelt a legeredményesebben. A második helyen Szécsisziget, a harmadikon pedig a szlovéniai Pince végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!