Hírek

2015.10.14. 19:39

Kövesi Csaba a polgármester, másodszor is

Zalaegerszeg – A megyeszékhely lakosságának több mint tíz százaléka választott magának szerdán új városvezetést.

Arany Gábor

Megalakult ugyanis a diákönkormányzat polgármesterrel, jegyzővel, alpolgármesterrel, tanácsnokkal, képviselőkkel – ahogy az a felnőttek világában is dívik. A 2011-ben megújult, 6-18 éves korosztályt képviselő szervezet élén álló 11 tagú képviselőtestületet megint Kövesi Csaba (Zrínyi-gimnázium) vezeti polgármesterként. Juhász Előd (Csány-középiskola) az alpolgármester, aki tavaly is betöltötte e posztot. Jegyzőnek Gál Gréta (Zrínyi) választatott, s mivel általános iskolás jelölt nem volt, e korosztály képviseletét tanácsnokként Takács Nikolett (Zrínyi) látja el.

A diákönkormányzat vezetői (b-j): Gál Gréta jegyző, Juhász Előd alpolgármester, Kövesi Csaba polgármester, Takács Nikolett tanácsnok. Fotó: Katona Tibor

A szavazást követő sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán, a város polgármestere kiemelte, az elmúlt években nagyon sokat dolgoztak a fiatalok, akiktől számos javaslatot is kapott a város önkormányzata. Így kapcsolatukat példaértékűnek lehet nevezni országos összevetésben is.

Kövesi Csaba utalt rá, az általános iskolások idén nem képviselték magukat a választáson, de minden korosztály számára szeretnének programokat kínálni. A rendezvényeket a lehető legtöbb véleményt megismerve akarják megszervezni. A sikeresek közül említette a 24 órás vetélkedőjüket, a gólyaavatót, a diáknapokat, az idősek-fiatalok vetélkedőjét. S már készülnek a halloween felvonulásra és a karácsony előtti jótékonysági akciókra, a titkos Mikulásra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!