Kosárlabda

2011.05.18. 05:53

ZTE NKK: a bronzérmes csapat magja megmarad

Csaknem teljesen kialakult a ZTE NKK bronzérmes női kosárlabdacsapatának kerete az új szezonra. Varga Zsófia és Horváth Zsófia személyében két játékos visszatér Egerszegre.

Kerkai Attila

Aranybetűkkel íródott be a ZTE NKK női kosárlabdacsapatának történetébe 2011. április 18., amikor a Gáll Tamás vezette együttes első bajnoki érmét szerezte meg a Szeged ellen. A bronzérmes együttes vezetői pedig ezzel a lendülettel dolgoztak tovább: gyakorlatilag - egy-két kérdőjeltől eltekintve - összeállt a keret az új szezonra.

Persze a gyorsasághoz kellett az is, hogy a csapat magja együtt maradjon: Szélesy Judit, Czukor Tünde, Bukovszki Mónika, Zsovár Orsolya, Ambrus Szandra és Szalay Virág már aláírta a szerződését az újabb szezonra; a már a női válogatott másodedzői posztját is betöltő Gáll Tamás pedig tegnap érdeklődésünkre egy válogatott játékos érkeztét is megerősítette.

- Két korábbi játékosunk, Horváth Zsófia és a Varga Zsófia kezében is ott van már az új szerződésük, közülük előbbi jelezte, hogy aláírja és csatlakozik hozzánk - jelentette be a szakvezető. - Varga Zsófi esetében pedig csak apróbb kérdések várnak tisztázásra, de gyakorlatilag vele is megállapodtunk és ő is visszatér. Ezek célirányos igazolások, az pedig csak hiú ábránd lehetett, hogy amerikai játékosunkat, a kiválóan teljesítő Danielle Page-et meg tudjuk tartani.



S ha már a légiós szóba került, megtudtuk azt is, hogy külföldi játékos nélkül kezdi meg az új szezont a ZTE NKK, vagyis csak magyar játékosokra épít a jövőben a zalai csapat. Gáll Tamás pedig nem kizárólag az anyagiakat jelölte meg ebben elsődleges szempontnak.

- Egy légiós kiválasztása mindig lutri, előre nem lehet tudni, mennyire válik be - említette a szakvezető. - Mi most arra helyeztük a hangsúlyt, hogy a védekezőjátékunkat erősítsük meg az új igazolásokkal, s miután ismerjük őket, ez tűnt a legcélravezetőbb megoldásnak. Az anyagi helyzet természetesen szintén fontos tényezőnek számít. Sikerév után vagyunk, de nem szerettünk volna olyan hibába esni, mint előttünk sokan mások: a lehetőségeinket tartjuk szem előtt, s nem költekezzük túl magunkat. A drága tanulópénz megfizetését pedig továbbra is meghagyjuk másoknak...

Gáll Tamás egyébként ezekben a napokban Sopronban tartózkodik a női válogatott edzőtáborában, hiszen Székely Norbert szövetségi kapitány segítőjeként ő is a csapat közelgő Eb-selejtezőire koncentrál. Mint elmondta, nemzeti szinten is alakul a csapat, a múlt heti lengyelországi vendégség (egy győzelem és egy vereség a házigazdák elleni a mérleg) a csapat kialakítása szempontjából nagyon hasznosnak bizonyult. Horváth Zsófia és Varga Zsófia szintén tagja a keretnek, s most már tényleg az lenne az igazi, ha elmondható lenne: két újdonsült zalai kosarassal harcolta ki az Eb-részvételt a magyar női kosárlabda-válogatott.


További infomációk:
- Női válogatottunk június 3. és 8. között Sopronban száll majd harcba, hogy pótselejtezőn kiharcolja az Európa-bajnoki részvételt    
- Együttesünknek Hollandia, Bulgária, Finnország és Ukrajna előtt a csoport élén kellene végeznie, mert az első helyezett mérkőzhet meg a másik csoport győztesével (ezt a tornát Olaszországban rendezik), a még kiadó egyetlen Eb-résztvevő helyért    
- Együttesünk fiatal átlagéletkorú kerettel készül, hiszen a tagok zöme 21 és 25 év közötti játékos. Fontos az eredményesség, de ez a csapat inkább a jövő együttese lehet. Most az alapokat igyekeznek lerakni

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!