Járvány

2020.05.21. 10:49

Átrendezett nézőtérrel is készül a Berliner Ensemble

Készül az ősszel kezdődő szokatlan szezonra a Berliner Ensemble, a német főváros színháza a tervek szerint szeptember 4-én nyithat újra a koronavírus-járvány miatti bezárást követően.

A nézőtér egyes sorait kiemelték, a nagyteremben 200-700 fő fér el. Az előírásoknak megfelelően a színészeknek is távolságot kell tartaniuk egymástól, így bizonyos darabokat el kellett halasztani, amennyiben lehetetlenné válik emiatt a kivitelezésük.

Oliver Reese intendáns kedden elmondta, optimista a helyzetet illetően.

Hozzátette: természetesen ő sem lesz boldog, ha novemberben még mindig hiányzik minden második sor a nézőtéren, de talán a közönség hálás lesz a nagyobb lábtérért.

A Berliner Ensemble új szezonjának műsorán szerepel Ferdinand von Schirach Gott (Isten) című új darabja, Henrik Ibsen Kísértetek című drámája Mateja Koleznik rendezésében és Elfriede Jelinek Schwarzwasser (Fekete víz) című műve.

Bepótolják a Fabian című darab premierjét is. Az Erich Kästner regénye alapján Frank Castorf rendezésében készült színdarab próbáit a koronavírus-járvány szakította félbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!