Hirdetés

2024.09.23. 08:00

A 100 tagú Cigányzenekar szólistái október 1-jén Zalaegerszegen mulattatnak

A zalaegerszegi Art Moziban egy igazi hungarikum, a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái nyújtanak felejthetetlen élményt azoknak, akik nem élhetnek muzsikaszó nélkül. Az október elsejei est sztárvendégeként Peller Károly és Szendy Szilvia operetténekesek fakadnak dalra – és velük együtt a közönség is. A koncertre a helyek szépen fogynak, Ön se maradjon jegy nélkül!

PR cikk

Páratlan kincs, az ország büszkesége a méltán világhírű, Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar, amely évek óta járja az országot, és öregbíti a magyar cigánymuzsika, a magyar nóta és népdal, a komolyzene, illetve az operett hírnevét – ezúttal október 1-jén 19 órakor a zalaegerszegi Art Moziban.

A legnagyobb slágerek

Ha komolyzene, akkor többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss művei hangoznak el az unikumnak számító formáció tolmácsolásában.
Ha operett, akkor a közönség kedvencei szólalnak meg Peller Károly és Szendy Szilvia operetténekesek előadásában. Mindketten rutinos fellépőknek tekinthetők a 100 Tagú vendégszereplőiként.

Peller Károly, a sokoldalú művész – akit rendezőként, színészként, de leginkább az operett műfajából ismerhet a közönség – kérdésünkre elmondta, biztosan elhangoznak a Csárdáskirálynőből ismert feledhetetlen dalbetétek, a Te rongyos élet, a Jajj, cica és a Hajmási Péter, de a Szép város Kolozsvár sem maradhat ki a Marica grófnőből. Huszka Jenő Erzsébet című operettjéből a Délibábos Hortobágyon című dal szintén szerepel a repertoárban.

Az együtt zenélés öröme

Egyediségüket a közös muzsikálás, a közös ügy adja meg – fogalmazott Peller Károly, aki kimondottan élvezi a fellépéseket a 100 Tagú Cigányzenekarral: szerinte hihetetlenül jó humorú, szórakoztató társaság, akikkel élvezet egy színpadon állni.

Az est tehát igen színesnek és szórakoztatónak ígérkezik a zalaegerszegiek számára, ahol fiatal és idős együtt mulathat egy jóízűt.

A 100 Tagú hungarikum csúcsteljesítménye

A 100 Tagú Cigányzenekar 2000-ben nyerte el a Magyar Örökség-díjat, és bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. 1985-ös fennállása óta 27 CD-, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett. A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe; 2014. március 18. óta jogosult a hungarikum kitüntető cím használatára. A hungarikum minősítés olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcsteljesítménye.

Jegyek itt vásárolhatók!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában