Zalaegerszeg

2014.11.13. 14:41

Jövőre kerülhet sor a Virágzó mező utca utolsó szakaszának felújítására

A jövő évi költségvetésbe kerülhet be a megyeszékhelyi Virágzó mező utca utolsó szakaszának felújítása. Addig is a tél előtti kátyúzással igyekeznek az utca biztonságos közlekedését fenntartani.

Arany Gábor

Ezt Cseke Tibor, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője mondta el érdeklődésünkre. Ennek előzménye, hogy a nekeresdi városrészből panasz érkezett, miszerint az említett utca középső része kimaradt a felújításból, „Életveszélyes, továbbra is elönti a víz, ember nagyságú kátyúk tátognak. Itt is adófizető polgárok laknak, nemcsak a bevezető szakaszon!” – fogalmazott olvasónk.

Nos, a Virágzó mező utca felújítását négy ütemre tervezték, ebből három megvalósult. Az utolsó, közel másfél száz méteres etapra jövőre kerülhet sor, az 5-6 millió forintos költség betervezésére javaslatot tesznek a jövő évi büdzsé készítésekor, közölte az osztályvezető.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az még nem dőlt el, hogy az érintett szakaszon lévő játszótérnél forgalomlassító megoldást alkalmaznak-e. Azt is elmondta, hogy a déli, bevezető szakaszt azért vették előbbre a felújítás során, mert annak nagyobb a terhelése az egervári út felé zajló átmenőforgalom miatt. Hozzátette, a csapadékos időjárás a számítottnál jobban megrongálta a felújításra váró szakaszt, de még a tél előtt gondoskodnak a kátyúk megszüntetéséről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!