A kombi már a rutinszerű kopogtatásos módszernél megbukott

2024.03.19. 08:37

Cigarettával volt kitömve az autó

A közel 4,5 millió forint értékű dohányárut lefoglalták.

Arany Gábor

Cigaretta került elő minden üregből

Fotó: NAV

A bolgár autós járművének minden gyári üregét cigarettával tömte tele. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei azonban rátaláltak a szállítmányra. A NAV Bevetési Igazgatóság közlése szerint közel kétezer doboz bolgár zárjegyes cigarettával indult útnak Németországba az a 32 éves férfi, akinek autója fennakadt a pénzügyőri mustrán az osztrák határtól nem messze. A járőrök Hegyeshalomnál figyeltek fel a német rendszámú személyautóra. A kombi már a rutinszerű kopogtatásos módszernél megbukott az ellenőrzésen. A jármű oldalsó ajtajai, az ülések háttámlái, a sárvédők üregei, a tetőkárpit és még a hangfal is cigarettável volt kitömve. A fiatal sofőr azt mondta, hogy a füstölnivalók nem hozzá tartoznak, de tudta, hogy az autóban vannak.

Az egyenruhások összesen 1 970 doboz cigarettát találtak a jármű rekeszeiben. A közel 4,5 millió forint értékű dohányárut lefoglalták. A tettesnek jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt kell felelnie, valamint több milliós bírságra is számíthat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában