Több millió forint bírságra is számíthatnak

2024.04.18. 09:10

Feketedohány lapult a pótkerék helyén

A pénzügyőrök ellenőriztek személyautókat, fél mázsa dohányt találtak.

Arany Gábor

A pótkerék helyett ezt találták a pénzügyőrök

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- Vámhivatal  Bevetési Igazgatóság közlése szerint a pénzügyőrök Békésben állítottak meg április 4-én reggel egy Mazda típusú személyautót. A sofőr az egyenruhások kérdésére, miszerint van-e nála jövedéki termék, azonnal igennel felelt. Az autó átvizsgálásakor a pótkerék helyéről közel 20 kilogramm fogyasztási dohány került elő, félkilós csomagokban. A férfi a lebukása után csak annyit árult el, hogy a dohányterméket egy ismeretlentől vette. Alig néhány nap múlva Bács-Kiskun megye egyik mellékútján akadt fenn az ellenőrzésen a másik személyautó, vezetője, egy 45 éves férfi szintén a pótkerék helyére pakolta dohányt, mégpedig 30 kilogrammot. A sofőr nem árulta el, hol szerezte a feketedohányt, de azt igen, hogy eladásra szánta.

A pénzügyőrök ötmillió forintot meghaladó értékben összesen 50 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a két férfitól, ezért jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást ellenük. A  tettesek több millió forint bírságra is számíthatnak.

Félkilós csomagokban lapult a feketedohány
Fotó: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában