Rendőröktől tanultak

2024.04.17. 11:46

Folytatódott az iskolaőrök képzése Zalában

Az előítéletek elleni fellépés és a tolerancia jegyében, az Identitás Program keretében oktatták a Zala és Somogy vármegyei iskolaőröket.

Zaol.hu

Forrás: Rendőrség

A rendőrség közlése szerint a Országos Rendőr-főkapitányság által szervezett, 2023-ban indult Identitás Program keretében április 17-én tréningen vettek részt az iskolaőrök a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon. A képzést az országos szakirányítást végző ORFK iskolapartnerségi osztály oktatói tartották.

Az egész napos oktatás célja az volt, hogy gyakorlati példákon keresztül szemléltesse az előítéletek kialakulásának és fennmaradásának mechanizmusait, hogy megmutassa, milyen technikákkal lehet megelőzni a rossz folyamatokat és hogyan enyhíthetők a káros hatások.

A program során az iskolaőrök megosztották egymással a tapasztalataikat, csoportmunkával dolgozták fel azokat a módszereket, amelyeket sikerrel alkalmazhatnak, és amelyek fontosak az eredményes feladatellátáshoz.

A képzések megújult tematikával 2024 nyarán tovább folytatódnak.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában