ZTE KK

2015.01.08. 18:25

Kyle Swanston a Zalakerámia-ZTE KK-ban!

Zalaegerszeg - Szerdán este Székesfehérváron sem történt csoda, de igazából nem is lehetett várni, hogy jelenlegi helyzetében a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata borítsa a papírformát. A zalaiak csütörtökön bejelentették: leigazolják az amerikai Kyle Swanstont.

Kerkai Attila

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban 98-71-re győzött a hazai csapat, és igazán nem is kellett megizzadnia ezért. A Zalakerámia-ZTE KK nem tudott egységesen játszani, amin nem kell csodálkozni. Alapembereit veszítette el az elmúlt hetekben, s most is keresik a legjobb megoldást, hogy végre ütőképesebb együttese legyen az egerszegieknek, de ez nem megy könnyen. Healy és Gáspár megüresedett posztjára folyamatosan keresik a megoldást, csütörtöki érdeklődésünkre előbb Podlovics Péter ügyvezető továbbra is csak azt tudta mondani: dolgoznak az ügyön. Aztán az esti órákban ugyanő bejelentette: megegyeztek az amerikai Kyle Swanstonnal. A hármas poszton bevethető kosaras korábban (2012/2013-as szezon) Magyarországon a Kaposvár együttesében szerepelt és igazi pontgyárosnak bizonyult. A szombati, Jászberény elleni újabb hazai találkozón viszont nem valószínű, hogy még bemutatkozhat – legalábbis a klubtól kapott tájékoztatás szerint. Az, hogy más igen, ez még képlékeny, de érthető, hogy az ügyvezető nem sorolja a neveket, akikkel kapcsolatban állnak. A hét elején is úgy volt, hogy betoppan az új fiú, de ő végül mégsem a zalaiakat választotta. Szóval, a ZTE KK-nál sem ülnek ölbe tett kézzel, csakhogy a csapat mostani helyzete nem éppen vonzó egy játékos számára.

Szép és eredményes védekezés a kék mezes zalaiak részéről az Alba Fehérvár elleni meccsen. Darling (22) közreműködésével Dzambic (balról) „takarja be" Wood-ot. Ilyenből kellene több. Fotó: Molnár Artúr

Vitán felül áll, hogy igencsak nemzetközi alakulat lesz a ZTE, de ezzel meg kell barátkoznia a szurkolóseregnek is. Annak ellenére, hogy – ha csak a közelmúlt „egerszegi válogatottját" nézzük – lehetne ma akár ütőképes, és nemcsak magyar, de egerszegi nevelésű játékosokra épülő csapata/kerete a kék-fehéreknek. Vertetics Ádám, Baki Gergely, Kámán Tamás, Koma Dániel, Kertész Dániel, Gáspár Dávid, és ha a fantáziánkat egy kicsivel még jobban elengedjük, akkor Tóth Ádámot is ide vehetnénk. A szerdán, az Alba Fehérvárban látott Tóth Péterrel csak azért nem borzolnánk tovább a kedélyeket, mert ő nevelőegyesületénél nem sok lehetőséget kapott. Melléjük pedig oda lehet képzelni egy-egy remek magyar játékost, és még három jó légióst, hiszen rájuk mindig szükség van. Szóval, ez volt a fantázia része.

Ezért kell a szurkolóktól még nagyobb toleranciát kérni. Fogadják el azt a csapatot, amely minden bizonnyal napokon belül kialakul, és amely harcolni fog a bentmaradásért. Kell a megértés, hiszen egy új csapat alakul, ráadásul kényszerből, gondoljunk csak a sérülésekre és a betegségekre. Na meg a korábbi döntésekre, amiken nem lehet változtatni, ám a jövőn érdemes lenne már most elgondolkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!