Belföld

2010.05.03. 13:57

47 ezer palack lejárt energiaitalt találtak Vas megyében

Egy névtelen bejelentő útmutatása alapján egy Körmendhez közeli telephelyen huszonegy tonna lejárt szavatosságú energiaitalra bukkantak a helyi rendőrök.

zaol.hu

A 8-as út melletti, egykori tangazdasági telephely privatizációja után az új tulajdonos több cégnek is adott bérbe raktárhelyiségeket. A pénteki, névtelen bejelentés szerint a raktárok között, az udvaron veszélyes hulladék és építési törmelék van, az egyik raktárban pedig feltehetőleg lopással megszerzett, nagy mennyiségű energiaital - tudta meg a vasnepe.hu Szendrődi Barnabástól, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetőjétől. 

A helyszínen ellenőrizték a bejelentő állításainak valóságtartalmát. Az udvaron valóban voltak építési törmelékek, rossz csempék, illetve  műanyagzsákokban ismeretlen eredetű hulladékok. Az egyik raktárban  pedig megtalálták az energiaitalokat is.


Rendkívül nagy mennyiségről van szó: számítások szerint  harminc, szabvány méretű raklapra pakolva, huszonegy tonna, mintegy 47-48 ezer palacknyi italt tároltak a raktárban. Háromfajta ital, kétféle kiszerelésben, melyet  vélhetően Ausztriából importáltak. A rendőrség munkatársai az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó regionális hatóság illetékeseit is értesítették az esetről, mert az italok egytől egyig lejárt szavatosságúak voltak. Ráadásul nem is mostanában: a palackokon lévő felirat szerint 2004-ben, illetve 2006-ban. 

A nem mindennapi ügyben a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indítottak büntető eljárást. A városi rendőrkapitány emlékeztetett rá, hogy a beszerzett iratok szerint már akkor lejárt szavatosságú volt az ital, amikor az bekerült az országba.


További részleteket talál a Vas Népe honlapján! Klikk IDE!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!