Bulvár

2011.12.31. 09:00

Hujber Ferenc: Távol a hajnalig tartó parádézástól

A szomszédos megyéből, szülővárosából érkezett Zalába a minap, hogy részt vegyen az S.O.S. Love! című film kapcsán rendezett közönségtalálkozón. Hujber Ferenccel beszélgettünk.

Péter Gyöngyi

A zalaegerszegi Cinema City előterében várakozók  főként persze a gyengébb nem képviselői  rögtön felfedezték az ismert színművészt, aki a nemrégiben bemutatott Sas Tamás-film főszereplőjeként érkezett a vetítést követő közönségtalálkozóra. Szülővárosából, Szombathelyről utazott Zalaegerszegre Hujber Ferenc, aztán oda is indult vissza. Elárulta, ritkán látogat haza a vasi megyeszékhelyre, úgyhogy most él a lehetőséggel.

- Egy évben egyszer, ha sikerül, többször nem nagyon fér bele az időmbe - említette.

Az elmúlt napok egyébként nem teltek kellemesen számára: - Úgy indultunk az ünnepnek, hogy nem voltunk nagyon  jól, betegeskedéssel telt a karácsonyi időszak, az egész család elkapott valamit. Most már szerencsére kilábalóban vagyunk... Szilveszterkor dolgozni fogok, Visegrádon lesz egy fellépésünk Mészáros Árpád Zsolttal, a Gengszterek négyszemközt című produkciónkkal. Arról, hogy előadás után mi lesz, bulizunk vagy sem, még fogalmam sincs...


A közönségtalálkozókat kedveli, mondta, örömmel veszi a kérdéseket, általában főleg azokat, melyekkel meg kell küzdenie, ezeknek kifejezetten örül.

- Kívülről úgy tűnik, minden nehézség nélkül vette az akadályokat: a mozis szakma már akkor sem volt túl jó helyzetben, amikor pályakezdő volt, keveseknek adatott meg a filmezés.

- A mi szakmánkban az a legnehezebb, hogy kívülről könnyűnek tűnjön. Ha nehéznek és erőltetettnek hat, akkor mondják azt, hogy rossz színész vagy. Az elsők között voltam az osztálytársaim közül, aki filmben szereplehetett és az rögtön egy nem várt sikert hozott, nem nézőit, hanem kifejezetten szakmait, megkaptam a filmkritikusok díját is. Aztán utána következett a nagy áttörés a Valami Amerika című filmmel, illetve a Barátok közt című sorozattal. Abszolút tudatos elgondolás volt, hogy két teljesen különböző szerepet formáljak, két egymástól teljesen különböző figurát mutathassak meg, egy kedves, aranyos fiút, illetve egy velejéig gonoszat. Ez jó így, mert tudom ötvözni a pályámon. 

- Színházi szerepek?

- A Spamalot című előadást csinálom...

- Melynek két évvel ezelőtti bemutatóját - a bulvárhírek szerint legalábbis -, veszélybe sodorta: állítólag influenzával fertőzte meg a társulatot...

- Ez természetesen nem volt igaz. Éppen akkor forgattuk a Magic Boys  című filmet is, és ez azt jelentette, hogy délelőtt és délután próbáltam, este beültettek egy autóba, vittek Szegedre, ahol egész éjszaka forgattam, majd reggel mentem vissza Budapestre, folytatni a zenés darab próbáit. Ha az ember csinálja ezt egy hétig, akkor utána garantált, hogy nem lesz hangja. Kaptam egy olyan hangszálgyulladást, hogy alig tudtam megcsinálni a premiert. Ez azonban összejött azzal, hogy  valaki mégiscsak fertőzött a színházban... Visszakanyarodva az eredeti témához: most úgy néz ki, lesznek újabb színházi feladatok, ha lesz rá módon, mert most minden időmet leköti a Haction című akciófilm-sorozat, éjjel-nappal azon dolgozom.



Azt, hogy így alakult, nem nagyon bánja Hujber Ferenc, a színpad, mondta, nem hiányzik különösebben az életéből.

- Mióta, három éve megszületett a kisfiam, Noel, de már azt megelőzően is nagyon lusta fiú voltam. Este 10-11 óra körül  nekem már  fellövik a pizsamát, tőlem az, hogy hajnali 1-2 óráig ébren legyek, hogy minden este játsszak, picit távolabb áll, ebből a szempontból nem vagyok kifejezetten színházi színész. Mindig is korán kelő voltam, sosem szerettem a hajnalig tartó parádézást. Fürdetésre mindig hazaérek.


Hujber Ferenc 1974 szeptemberében született Szombathelyen. Szakácstanulóként érettségizett, színészi tanulmányait 1995 és 1999 között végezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán, majd a diploma kézhezvétele után, 1998-ban a Vígszínház társulatához szerződött, 2001-ben lett szabadúszó. Színházi szerep, szinkronfeladat,  televíziós műsorvezetés egyaránt szerepel repertoárján, az országos ismertséget a filmek hozták meg számára, a Valami Amerika mellett például az Állítsátok meg Terézanyut! című mozi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!