Foci

2009.06.27. 02:29

ZTE U19: a szépen fénylő ezüstérem

Zalaegerszeg - A ZTE FC utánpótlás együttesei közül az U19-esek mezőnyében jeleskedett Bán István együttese, hiszen nagy csatát vívva az MTK-val végül a fővárosiak mögött az előkelő második helyen végeztek.

Kerkai Attila

A tréner dolgozott már felnőtt együttessel és jól tudja, hogy nem az a legfontosabb a fiatalokkal való versenyeztetés során, hogy milyen pozícióban végeznek a bajnokságban - bár nem hátrány, ha előkelő helyen vannak - hanem az egyéni képzésen és a töretlen fejlődésen van a fő hangsúly.

- Három esztendeje dolgozom az U19-es csapattal. Az előző gárdából többek közt Kádár Tamás, Balázs Zsolt és Kovács Gergő is eljutott az NB I-ig. Ez örömmel tölt el - mondta az edző. - Abban reménykedek, hogy a jelenlegi együttesemből is többen magukra ölthetik majd a ZTE FC élvonalban szereplő felnőtt együttesének a mezét. Egy utánpótlás területén dolgozó edző számára azt hiszem ez a legnagyobb elismerés.

- Azért elégedett a második hellyel?

- Nem egyértelműen. Maximalista vagyok, s ezért egy kicsit csalódott, mert volt lehetőségünk az aranyéremre is. Annak viszont örülök, hogy ebből a gárdából a csoportunkban való remek teljesítmény mellett többen az NB II-es csapatban is nagyszerűen helytálltak. A következetes és a tudatos munka híve vagyok, mert úgy gondolom, hogy csak így lehet igazán előrelépni. Az edzéseken és a találkozókon nincs pardon, de azt követően megpróbálom egy kicsit lazábbra engedni a gyeplőt, hiszen mégiscsak fiatalemberekről van szó. Az elismerés hangján tudok beszélni a csapatról, mert végig tisztességesen edzettek és versenyeztek. Jó volt velük dolgozni. Sok tehetséges gyerek van köztük, többek közt az a Polareczki Roland, aki 22 találattal a házi gólkirály lett, és az U19 mezőnyében a harmadik lett a mesterlövészek rangsorában. A mi szakmánkban nagy a felelősség, s jól tudom, hogy rengeteg munka vár még ezekre a fiúkra, de azt remélem, hogy sok egyéni foglalkozással, speciális képzéssel sikerül majd kihozni a maximumot a társaságból és ebből a keretből is legalább hárman NB I-es labdarúgók lesznek majd.

A játékoskeret: Markek Tamás, Turcsik Tamás, Keszei Péter, Domján Roland, Kocsis Adrián, Mayer Szabolcs, Kósik Milán, Szép Dávid, Balogh Arnold, Mátyás Benjam, Kámán Martin, Tróbert Attila, Polareczki Roland, Sági András, Wittman Ádám, Komoróczy Bálint, Csepregi Tamás, Horváth Róbert, Krajcár Ádám, Francz Richárd, Salamon László, Paolo Mavolo.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!