A 700 millió forintot is túllépte

2 órája

Bevételi rekordot döntött a Festetics-kastély

A keszthelyi Festetics-kastély 2024 első kilenc hónapjában minden eddiginél magasabb árbevételt szerzett: a 700 millió forintot is túllépte.

Zaol.hu

A Kincsem vetítése a parkban

Fotó: Festetics-kastély

A NÖF tájékoztatása szerint ezzel az időarányos eredménnyel meghaladta a Covid-járvány előtti 2019-es, valamint a 2022-es és 2023-as időarányos árbevételt is. A sikeres üzleti eredményhez többek között hozzájárult a kastélyban és a történeti kertben megtartott közel 70 tematikus rendezvény, kulturális esemény és turisztikai attrakció. Az előzetes várakozások szerint az év végére a Festetics-kastély árbevétele meghaladhatja a 800 millió forintot.

Festetics-kastély
Tárlatvezetés a kastélyban 
Fotó: Festetics-kastély

- A jövőben két dologra mindenképp érdemes fókuszálnunk. Egyrészt biztosítanunk kell, hogy a kastély egész évben változatos programokat kínáljon mind a helyi közösségeknek, mint a látogatóközönségnek. Másrészt a turisztikai főszezonban tapasztalt tartós, extrém magas napi hőmérséklet miatt igazodnunk kell a megváltozó látogatói preferenciákhoz, épp ezért olyan programkínálatot kell összeállítanunk, amelyek a délutáni és kora esti időszakra esnek. Az első kilenc hónap üzleti eredménye minden korábbi árbevételi rekordot megdöntött, és bízunk benne, hogy év végére elérjük a 800 millió forintot - mondta Oláh Zsanett, a NÖF Nkft. ügyvezetője.

A Festetics-örökség tavaly év végén bővült a Fenékpusztai Majorság megnyitásával, amely szintén elismerésre méltó üzleti eredményt produkált. Az első kilenc hónapban 26 kulturális esemény valósult meg itt, így a turisztikai helyszín meghaladta a 27 millió forint árbevételt a január-szeptember közötti időszakban.

Ősszel is színes programokkal vár a Festetics-kastély

Az őszi szezonban is számos programmal várják az érdeklődőket. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a kastély történelmi játszóházában különleges nyílt nap lesz „Játszani is enged” címmel. Emellett a kastély egyedülálló könyvgyűjteményében fellelhető régi szakácskönyvek izgalmas világába kalauzolják el az érdeklődőket „Jó evés a legjobb mulatság” címmel.

A nemrégiben átadott főúri ebédlőben pedig korabeli étkezési szokásokat ismerhet meg a közönség. Október 26-án debütál a Festetics-kastélyban a NÖF NKft. Nádasdy-kastélyban nagy sikerű interaktív nyomozós játéka, a Kastély-krimi is. A korábbi évekhez hasonlóan az őszi szünetben szakmai tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások és az északi szárny megnyitása is várható.

A megújult Fenékpusztai Majorságban is számos programmal készülnek az őszi szezonban. Többek között október 23-án lovas programokkal, kézműves-foglalkozásokkal, míg október 31-én igazi halloweeni hangulattal várják majd a látogatókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában