Vakok és gyengénlátók vetélkedtek egymással

2 órája

Ki tud többet Inkey Kázmérról?

A Vakok és Gyengénlátók Zala Vármegyei Egyesülete és a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete hatodik alkalommal rendezte meg a közelmúltban történelmi vetélkedőjét a József Attila Városi Tagkönyvtárban.

Antal Lívia

A győztes egerszegi csapat: Bódi-Dombi Andrea, Tóth Beáta, Czett Erika, Kincsesné Laczó Valéria, valamint Choma Balázs

Fotó: Antal Lívia

A zalai híres emberekről való megemlékezés céljával hirdették meg a vetélkedőt. Deák Ferenccel, a legismertebbel kezdték, majd a történelmi emlékezet által méltánytalanul elfelejtetett Csány Lászlóval folytatták. Keresztury Dezső, Öveges József, Thury György következett, a mostani, hatodik vetélkedő pedig Inkey Kázmér honvéd őrnagyról, a 47. zalai honvéd zászlóalj parancsnokáról szól, ismertette Choma Balázs, mindkét szervezet elnöke.

A történelmi vetélkedő a vakok és gyengénlátók tanulási és művelődési igényeinek kielégítését szolgálja, s mindig rendkívüli felkészültségükről adnak tanúbizonyságot. A hatodik vetélkedőn egy ajkai, egy szombathelyi, egy keszthelyi, egy nagykanizsai és egy zalaegerszegi négyfős csapat mérte össze tudását. A csapatok felkészülését nemcsak nagy betűkkel kinyomtatott anyag segítette, hanem Varjasi Gábor nyugállományú rendőrezredes hangoskönyv-anyaga, amit pendrive-on kapott meg mindenki. Ő a zsűriben is helyet foglalt Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár volt igazgatója mellett. 

Csak dobogós helyezéseket hirdettek ki a vetélkedőn, amelyet holtversenyben a zalaegerszegiek és az ajkaiak nyertek meg. Közös ebéddel zárult a program, amelynek legfőbb célja, hogy egy kellemes napot tölthessenek el egymás társaságában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!