Kell csipke a hajóra?

2 órája

10 éves a kreatív klub az Apáczai Könyvtárban – Réti László vendégeskedett

Réti László író, forgatókönyvíró volt a vendég a DFMVK Apáczai Csere János Tagkönyvtárban október 1-én 17 órakor, akinek a közel 20 év alatt 21 kötete és 10 forgatókönyve jelent meg, tájékoztatta lapunkat a könyvtár vezetője, Jasztrab Istvánné.

Arany Horváth Zsuzsa

A kreatív klub tagjai

Forrás: Apáczai-könyvtár

Az író-olvasó találkozó az Országos könyvtári napok rendezvénysorozatán belül került megszervezésre. A találkozón Jasztrab Istvánné főkönyvtáros beszélgetett az íróval, kérdezte a rendvédelemnél eltöltött időkről, az írói tevékenységéről illetve a leendő terveiről. Az író a közösségi oldalán megköszönte a zalaegerszegi olvasóknak a programon való aktív részvételt és a szervezőknek, hogy jó hangulatú író-olvasó találkozót szerveztek. 

könyvtár
Réti László író (balra) dedikál
Forrás: Apáczai-könyvtár

Kreatív Klub

A DFMVK Apáczai Csere János Tagkönyvtárban működő Kreatív Klub október 02-án ünnepelte indulásának 10 évfordulóját az intézményben. Ebből az alkalomból kiállítás nyílt a 10 év alatt elkészített munkákból, melyet október 31-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

A kiállítást Kocsisné Sipos Rozália a könyvtár részlegvezetője nyitotta meg, melyet az Eötvös József Általános Iskola 2. a. osztályos tanulóinak verse követett. Ezek után Jasztrab Istvánné főkönyvtáros emlékezett vissza az elmúlt évekre, felidézte, hogy 2014 őszén indult a klub Péntek esti kreatív klub néven. "Mi könyvtárosok szerettünk volna, ha létrejönne egy olyan közösség, akik rendszeresen találkoznak a könyvtárban és olyan tevékenységet végeznek, amelyet örömmel, szeretettel, és egymást segítve tudnak véghezvinni. A kreatív klub megalakulásában valósult meg az elképzelésünk. Így kezdetben közel 30 fő részvételével először heti egy alkalommal később kéthetente találkoztak a klub tagjai könyvtárunkban, akik a kézimunka különböző technikáit sajátíthatták el. Pl. a horgolás lépéseit, megismerkedhettek és megtanulhatták többek között a hajócsipke technikával készült ékszerek, fülbevalók, apró kis díszek, tárgyak készítését. A klub vezetője kezdetben Román Andrásné Népi Iparművész volt, pár hónap elteltével a gyöngyfűzők is csatlakoztak hozzájuk, melynek vezetését Orot Istvánné (Edit) vállalta fel. 

A klubban közel 15-20 fő vesz részt. Egymást ötletekkel, mintákkal látják el nagyon kreatívan. Kellemes hangulatban telnek el az órák, az új alkotások születése közben összeismerkednek, megbeszélik a napi eseményeket, kicserélik mintáikat, tapasztalataikat. Hatalmas az együttműködés közöttük.

A rendezvény vendéglátással végződött, a klub vezetője elfújta a gyertyát a tortán és mindannyian kívántuk, hogy 10 év múlva ugyanilyen körülmények között ünnepelhessünk", írta Jasztrab Istvánné Erika a beszámolóban.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!