Játszóház, bortúra, kiállítás, koncert

2 órája

Ezek a programok várnak ránk hétvégén Zala vármegyében

Zaol.hu

Szombaton és vasárnap 10-18 óráig Retro játékkiállítás vár mindenkit a Keresztury VMK-ban

Fotó: Korosa Titanilla

Retro játékkiállítás

Szombaton és vasárnap 10-18 óráig Retro játékkiállítás vár mindenkit Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban. A tárlat egy olyan korba repít el bennünket, amikor még a szülőkkel társasoztunk: a keszthelyi Horváth Csaba mutatja be több száz darabos gyűjteményét, mely 15 év kutatás eredménye. A rendezvényen diavetítésen láthatjuk kedvenc meséinket is.

Táncfesztivál

Szombaton 15 órától Zalaegerszegen, a Zalakerámia-sportcsarnokban rendezi meg a Gála Társastáncklub Egyesület a 14. Zala Open Nemzetközi Formációs Táncfesztivált, illetve a Formációs Táncok Magyar Bajnokságát. A rendezvény vasárnap délelőtt 10 órától a 25. Gála Kupával folytatódik.

A festészet napján

Letenyén, a városi könyvtárban pénteken 18 órakor a Magyar Festészet Napja alkalmából a Letenyei Festők Köre alkotóinak képeiből nyílik kiállítás. A tárlatot Martonné Várhidi Erika vizuális kultúra szakos pedagógus mutatja be.

Nagykanizsán, a Magyar Plakát Házban pénteken 16.30 órakor Fúzió címmel Stamler Lajos képeiből nyílik kiállítás.

Különleges tárlat nyílik pénteken 18 órakor a keszthelyi Balatoni Múzeumban a Magyar Festészet Napja alkalmából. A tárlat a múzeum gyűjteményének történetét tárja a látogatók elé és a tájrajzi, valamint főúri művek mellett kortárs alkotásokat is bemutat. A közönség olyan műveket is megtekinthet, amelyek eddig nem voltak láthatók – például Iványi Grünwald Béla és Czene Béla balatoni tájképeit.

Menyasszonyi divat

Szombaton 11 órától Kollár Csilla, a Magyar Nemzeti Múzeum szakmuzeológusa tart előadást a menyasszonyi ruhadivat 19. századi változásairól Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban. Az ingyenesen, de előzetes regisztráció után látogatható rendezvény a Magyar Menyasszony tablókiállításhoz kapcsolódik.

Gesztenyefesztivál

Nagyrécse mellett, a Bacónaki-hegyen szombaton rendezik meg a Lukács-hegyi gesztenyefesztivált, amihez őszi hálaadó szentmise is társul. Utóbbi 15 órakor kezdődik, majd a közösségi háznál többek közt gesztenye- és szalonnasütés, illetve zenés vigalom várja a résztvevőket. Közreműködik a nagykanizsai Gyöngyvirág tánccsoport.

A Big Band vendégei

Nagykanizsán, a Honvéd Kaszinóban szombaton 18 órakor folytatódik a Vendégségben a Big Bandnél sorozat. A Kanizsa Big Band koncertjén ezúttal Csapó Krisztián harsonaművész működik közre.

Lemezbörze

Zalaegerszegen, a Göcsej Tudásközpontban szombaton 10 órától rendezik meg a zenei hanghordozók gyűjtőinek bolhapiacszerű találkozóját, a 18. Zalaegerszegi Lemezbörzét.

Nótaest

Kapcán, a muravidéki település faluotthonában pénteken délelőtt 10 órától Énekeljünk együtt címmel nótaestet tartanak.

A Mindszentyneumban

Pénteken 10 órától október 23-ig tekinthető meg a zalaegerszegi Mindszentyneumban az Iparművészeti Múzeum Iparkodjunk! című vándorkiállítása, mely két, jelentős műtárgyakkal rendelkező gyűjteményt, a Könyvtárat és az Adattárat mutatja be.

Pénteken 17 órától Szirtes Edina Mókus (énekes, hegedűs, zeneszerző), illetve barátai, Varga Kornél (gitár) és Cserta Balázs (népi fúvós hangszerek) muzsikálnak a Mindszentyneum előtti téren. A koncertet rossz idő esetén az épületben tartják meg.

Szombaton 17 órától dr. Martos Levente Balázs, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke tart előadást Zarándoklat az intézményben Mindszenty József bíboros nyomában – az igazság keresésétől az együttérzés művészetéig címmel.

Hol laknak a madarak?

Zalaegerszegen, az Alsóerdei Sport- és Élményparkban november 9-ig látogatható az Otthon az erdőben – Hol laknak a madarak és társaik? című ingyenes vádorkiállítás, mely a különböző madárodú típusokat és azok lakóit mutatja be. A program rajzversennyel is kiegészül, melyen a legjobbakat díjazzák.

Szépkorúak köszöntése

Murakeresztúron, a művelődési házban vasárnap 15 órakor köszöntik a helyi szépkorú lakosokat. Ünnepi beszédet Polgár Róbert polgármester és a térség parlamenti képviselője, Cseresnyés Péter mondanak. Ezt kulturális műsorok, vendéglátás és zenés szórakoztató est követi.

Társasjáték klub

A gyenesdiási közösségi házban pénteken este hét órakor kezdődik a társasjáték klub. Várnak mindenkit, aki szórakoztató és izgalmas kikapcsolódásra vágyik.

Ranolder teraszkoncert

Folytatódik a Teraszkoncertek sorozat Keszthelyen, a helyi Ranolder katolikus általános iskola és óvodában: pénteken 18 órától az intézmény növendékei mutatják be tudásukat. Rossz idő esetén a koncertet a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban tartják meg.

Málénap

Gyertyánosban, a muravidéki település faluotthonában szombaton 17 órától rendezik meg a málénapot. A program során két kategóriában – hagyományos és modern málé – választják ki a legjobb muravidéki málét, amit persze meg is kóstolhatnak a résztvevők. Emellett kulturális bemutatók színesítik az estet.

Jubiláló egyesület

Dobronakon, a művelődési házban szombaton 18 órai kezdettel rendezik meg a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület fennállása 70. évfordulója tiszteletére szervezett ünnepséget.

A színpadon Gyenesdiás

Szombat este a hat órától a keszthelyi Balaton Színházban gyenesdiási csoportok lépnek fel – mint a dalárda, a néptáncegyüttes, valamint a népdalkör. A műsorban részt vesznek a MűvészBejáró Diákszínpad csoportjai is.

Történelmi játszóház

A Festetics-kastély Történelmi Játszóháza októberben meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat Keszthelyen. A rendezvény izgalmas időutazást kínál, ahol a gyermekek játékos formában ismerkedhetnek meg a történelmi korszakokkal.

A Balaton madarai

Keszthelyen a hétvége mindkét napján nyitva lesz 10 és 18 óra között a Balatoni Madárpark, melyben több mint 500 vízimadarat lehet megcsodálni. Az állatkert különlegességei közé tartoznak az alpakák, valamint törpemalacok és az extra mini törpe kecskék is.

Szaunaélmények

A vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balatonban Szaunaőrültek hétvégéjét tartják, mely pénteken és szombaton várja a pihenni vágyókat.

Becehegyi Bortúra

Szombaton 14 órakor rajtol Balatongyörökön a Becehegyi Bortúra: a résztvevőkre a kóstolás mellett koncertek és kvízjátékok is várnak, nem beszélve a gyönyörű balatoni panorámáról.

Bor, bonbon, muzsika

Az alsópáhoki KakasBonbon manufaktúra fennállásának 15. évfordulóját ünnepli szombaton. Ennek keretében rendezik meg este fél héttől a Bor, bonbon, muzsika című programot, melyen a résztvevők különleges borokat és csokoládékat kóstolhatnak, illetve hallhatják Bősze Ádám zenetörténész előadását is. 

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen a Mimosa Bárban pénteken Varning és Butti, szombaton pedig Bárány Attila lesz a meghívott fellépő. A rezidens lemezlovas feladatait mindkét estén Roland látja majd el. Az Angels Clubban szombaton Hangover partira várják a közönséget. A Mama Africában ugyancsak szombaton Carter, Borsha és Gomez keveri majd a zenét. Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban pénteken este hét órai kezdettel Kovács Kati ad jubileumi koncertet. A Medgyaszay Házban szombaton 18.30-tól a Morte Silmoris, majd az Akela, végül pedig a Moby Dick játszik. A Kanizsa Clubban szombaton Krasznai lesz a hangulatfelelős. Keszthelyen, a No.1 Szalonban szombaton d.J. Náksi zenél. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!