A Forrás Egyesület szervezésében

2 órája

Jótékonysági vásár a pszichiátriai betegek munkáiból

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház pszichiátriai osztályának gyógyító célú foglalkoztatójában sokféle használati és dísztárgyakat készítenek a betegekkel együtt. Ebből rendeztek jótékonysági vásárt a kórház főépületének földszinti aulájában szerdán.

Antal Lívia

A pszichiátriai osztályt támogató Forrás Egyesület jótékonysági vásárán Gulás Nóra és Kulcsárné Jankovich Marianna terápiás asszisztens kínálta a páciensekkel közösen készített ajándéktárgyakat

Fotó: A szerző

A pszichiátriai osztály által létrehozott Forrás Egyesület minden évben tavasszal és ősszel rendezi meg jótékonysági vásárát, amelynek bevételét a páciensek gyógyítására fordítják, mondta el Gulás Nóra terápiás szakasszisztens. A használati és dísztárgyak készítéséhez adományokból kapnak különféle alapanyagokat, de van, hogy a betegek otthonról hoznak be alapanyagokat, amelyekkel dolgozni kívánnak. 

A gyógyító célú foglalkozásokon figyelembe veszik a betegek állapotát és érdeklődési körüket. A sokféle ajándék- és dísztárgy épp a betegek ötletgazdagságáról árulkodott. Vannak, akik egyszerűbb, míg mások összetettebb munkákra képesek, például a függő betegek nagyon ügyesek fa dísztárgyak készítésében. Minden kiállított darab a kezük munkáját dicséri. A jótékonysági vásár egyúttal azt is szolgálja, hogy javuljon a pszichiátriai betegek társadalmi megítélése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!