Megmérettetés

2018.04.12. 08:00

Zala megyét az idén a Báthory-suli képviseli a Logisztika napja eseménysorozatban

A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva az idén is csatlakozik a német kezdeményezésre indult, s ma már világszerte népszerű „Logisztika Napja” eseménysorozathoz a Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Fincza Zsuzsa

A Logisztika Napja az ipar, a kereskedelem és a logisztikai szolgáltatások ágazatában tevékenykedő vállalatok társasági napja, amely lehetővé teszi a nyilvánosság számára, hogy betekintést nyerjenek a logisztika és az ellátási lánc menedzsment tevékenységeinek sokféleségébe, és tájékoztassa az érdeklődőket az ágazat karrierlehetőségeiről. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben csatlakozott először a programsorozathoz.

A középfokú logisztikus képzés országos elindítása a Báthory-suli nevéhez fűződik az 1998-as világbanki pályázat elnyerésével. A tananyag kidolgozásában több helyi neves vállalkozás munkatársai vettek részt, akik meghatározták, hogy mi a feladata a középfokú logisztikai szakembereknek. Az itt tanító tanárok közül többen részt vállaltak a tananyagfejlesztésben, írtak tankönyveket, amelyek a mai napig tankönyvlistán vannak. A fejlesztések eredményeként 2001-ben indult a képzés a Báthoryban.

Szerdahelyi János közgazdásztanár, aki a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában többek között a logisztikát is tanítja, valamint szervezi a logisztika napi eseményeket, megjegyezte: a rendezvényük még a héten felkerül a Német Logisztikai Társaság honlapjára, s így Zalaegerszeg is be lesz jelölve az ünnepség helyszíneként Európa térképén.

- Április 19-én, akárcsak tavaly hasonló időpontban, egy napra a logisztika fellegvárává válik a Báthory-suli – mondta jogos büszkeséggel Szerdahelyi János. – Ezúttal is lesz kamion és elektromos autó bemutató az iskola udvarán, és kiállítás újrahasznosított anyagokból az aulában. Országos és helyi nagyvállalatok, intézmények vezetői, logisztikai szakértői tartanak kétszer négy szekcióban érdekes előadásokat. A sort 11 órakor Balaicz Zoltán polgármester nyitja, aki a Zalaegerszeg előtt álló fejlesztésekről, a tervezett logisztikai központról és konténerterminálról tart tájékoztatást. Mindenki választhat érdeklődésének megfelelő előadást: többek között az SAP rendszerről, a hulladékfeldolgozásról, a térségi személyszállításról, a csővezetékes szállítás műszaki érdekességeiről; a részletes program a Báthory honlapján található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában