Főleg saját örömükre

2018.08.15. 07:00

Településszépítő verseny, hobbi- és terménykiállítás Nován

Immár több mint másfél évtizedes hagyomány a göcseji községben, hogy a Nagyboldogasszony-napi búcsúhoz kapcsolódóan tartják a településszépítő verseny eredményhirdetését.

Gyuricza Ferenc

A Nova legszebb konyhakertje cím birtokosa, Gerencsér Istvánné a terménykiállításon is második helyezést ért el Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A Szép, tiszta, virágos Nováért elnevezésű akcióhoz közben további közösségi programok is kapcsolódtak, ezek értékelésére szintén a minap került sor. Lendvai Jenőné, a település polgármestere kiemelte: a községben szintén népszerű s nagy hagyománnyal bíró terménykiállításnak mintegy fél évszázados múltja van, a konyhakertek versenyét pedig egy magánszemély kezdeményezésére immár harmadik éve tartják a községben. Ez utóbbira nevezniük kell az érdekelteknek, a Szép, tiszta, virágos Nováért akcióban díjazott portákat azonban nevezés nélkül választja ki az önkormányzat.

A Nova legszebb konyhakertje cím birtokosa, Gerencsér Istvánné a terménykiállításon is második helyezést ért el Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

– A helyi lakosok azzal, hogy a saját környezetüket csinosítják, tulajdonképpen a települést is szépítik – emelte ki Lendvai Jenőné. – Az önkormányzat is igyekszik mindent megtenni a gondozott településkép érdekében, a közterületeket, saját tulajdonú ingatlanjait folyamatosan gondozza. Jó példa erre az IKSZT udvara vagy a hivatal környezete, de az orvosi rendelő ablakaiban is rengeteg virág nyílik. Mindezt az itt lakók örömére, valamint az idelátogatók gyönyörűségére tesszük. Örömmel mondhatom, hogy nagyon sok elismerő megjegyzést kapunk a falu megjelenésével kapcsolatban.

A telepítésszépítő versenyben az önkormányzat összesen tíz portát jutalmazott, s a községben dísznövénykertészetet működtető helyi vállalkozó is felajánlott három különdíjat. A fődíjat Csízné Igazi Krisztina kapta, a második helyezett Kele István, a harmadik Daru Józsefné lett. A falu legszebb konyhakertje elismerést Gerencsér Istvánné vehette át, míg a terménykiállítás megosztott első díját Szőke Károlyné és Bakosné Doszpod Mária kapta.

A községben ugyancsak ebben az időpontban tartják a hobbikiállítást, amelyet tíz éve a Nováért és Gyermekeinkért Alapítvány indított útjára. Ezúttal 14 személy vitte el bemutatni különleges gyűjteményét vagy az általa készített tárgyakat. A Gönczi Ferenc Művelődési Otthonban megtekinthető tárlat ennek megfelelően igen változatos, abban a madártollaktól kezdve a régi fényképezőgépeken és az esztergált fadíszeken át a festményekig sok minden látható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában