Megújulnak az utcák és közintézmények

2018.09.21. 07:00

Pályázati és saját pénzből több beruházás kezdődött Galambokon

A dél-zalai településen több beruházás zajlik párhuzamosan. Pályázati, valamint önerős forrásból elhasználódott útszakaszok kapnak kitűnő minőségű aszfaltburkolatot, s néhány közintézményt is felújítanak.

Benedek Bálint

Takács László (elöl), valamint Dobrai János és Kazuska Zoltán az Ady utca helyreállításán dolgozik Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A fejlesztésekről, s azok ütemezéséről Bertók Ferenc polgármester beszélt. Mint elmondta: a pályázati forrásból támogatott beruházások mellé igyekeztek saját forrást is átcsoportosítani, így biztosítva a települési infrastruktúra fejlesztését.

– A közművelődési érdekeltségnövelő pályázaton nyert 800 ezer forint mellé további 500 ezer forintot biztosítunk, s ebből az összegből várhatóan tavasszal nekilátunk a Rigó-hegyen található Helység pince felújításának – tájékoztatott a településvezető. – Ez a színtér számos rendezvénynek, alapítványi események ad helyet, az állagmegóvás miatt szükséges a munkák elvégzése. Ugyancsak jelentős, 1,6 millió forintos pályázati pénzből és mintegy 500 ezer forintos önerő felhasználásával jelenleg is tart a szolgáltatóház felújítása, itt a szigetelésen kívül a nyílászárók cseréjét is elvégezzük.

Takács László (elöl), valamint Dobrai János és Kazuska Zoltán az Ady utca helyreállításán dolgozik
Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A lakossági igények alapján pályázott a település a Hegyalja, a Kossuth, az Árpád és az Ady utca rossz minőségű aszfaltburkolatának felújítására, és közel 30 millió forintot nyert, amelyhez további mintegy ötmillió forint saját forrást tett hozzá. A burkolat az évek során elhasználódott, összetöredezett, ezért minőségi aszfaltot kap két ütemben. Bizonyos szakaszok ebben az évben elkészülnek, azonban a többi rész felújítását várhatóan a jövő tavasszal végzik el a szakemberek.

Bertók Ferenc továbbá kiemelte: az elmúlt időszak nagy esőzései tönkretették a Táncsics és a Kossuth utcát összekötő gyalogos hidat, ennek rendbetételére az állam a vis maior keretéből közel 7 millió forint támogatást nyújtott, az összeghez további tízszázalékos önrészt az önkormányzat saját forrásból különített el a költségvetésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában