Göcseji Dombérozó

2019.07.17. 07:00

Megrendezték a népi gyermekjátékok olimpiáját a Göcseji Falumúzeumban

A Göcseji Dombérozó rendezvénysorozat keretében kedden harmadik alkalommal rendezte meg a Göcseji Falumúzeum a népi gyermekjátékok olimpiáját.

Hajdu Péter

Lépés közben megfeszíteni a kötelet, aki ezt jól csinálta, annak könnyen ment a sáron járás

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Ezúttal hat csapat versengett az egyszerű eszközökkel végrehajtott, de nagy ügyességet kívánó versenyszámokban. Három csapatot állítottak ki a Kárpát-medencei gyermektábor Zalaegerszegen nyaraló tagjai, egy versenyző közösséget a múzeum kézműves tábora indított, továbbá Németfaluból és Szilvágyról is érkeztek az általános iskolás korú gyermekek, hogy részt vegyenek a jó hangulatú, vidámsággal teli versenyeken. Öt versenyszámban mérték össze ügyességüket a múzeum portáin. Pontosan kellett célozni, hogy a kukoricacsutkákkal beletaláljanak egy-egy fonott kosárba, s nem kis mozgáskoordinációt feltételezett a fatuskókon történő sáron járás.

Lépés közben megfeszíteni a kötelet, aki ezt jól csinálta, annak könnyen ment a sáron járás
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ezt a régen elterjedt, pénzezéshez hasonló célba dobás követte, majd a gumicsizmarúgás és a zsákban futás sorversenyei keltettek izgalmat. A versenyek mellett a gyerekek végiglátogatták a falusi portákat, ismerkedve a népi építészet zalai emlékeivel. Mint az eredményhirdetésen kiderült, a versenyzők közül a szilvágyi gyerekek bizonyultak a legügyesebbeknek, ők lettek az elsők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában