avatás

2020.07.06. 07:00

Családi vállalkozás telephelyét avatták Zalalövőn

Szombaton délelőtt ünnepélyes külsőségek között Vigh László országgyűlési képviselő és Gyarmati Antal, a város polgármestere közösen avatta fel az ipari park legújabb létesítményét.

Gyuricza Ferenc

Az új telephelyre Mikolás Attila salomvári plébános kért áldást. A kép jobb szélén Gyarmati Antal polgármester, mellette Vigh László országgyűlési képviselő

Fotó: Gyuricza Ferenc

A mezőgazdasági gépalkatrész- gyártással és -forgalmazással foglalkozó Gépalk Kft. beruházása kapcsán Csáki István cégvezető-tulajdonos elmondta: az idén decemberben megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő, salomvári székhelyű cég olyan 13 főt foglalkoztató, magyar tulajdonú családi vállalkozás, amely az árbevétele 80 százalékát gyártásból, a fennmaradó részt kereskedelmi tevékenységből szerzi.

Az új telephelyre Mikolás Attila salomvári plébános kért áldást. A kép jobb szélén Gyarmati Antal polgármester, mellette Vigh László országgyűlési képviselő
Fotó: Gyuricza Ferenc

Az új telephely megnyitásával a kereskedelmi tevékenységet helyezik át a zalalövői ipari parkba, a gyártás továbbra is Salomváron marad.

Az avatáson a vállalkozás történetét Csáki István fia, Tamás, a cég egyik ügyvezetője ismertette, s ő beszélt a most záruló fejlesztésről is. Mint mondta: 2016-ban pályáztak a korábbinál nagyobb és modernebb üzlethelyiség kialakítására, a megvalósítást támogató határozatról 2017 karácsonyának előestéjén értesültek, a kivitelezés pedig 2018 áprilisában kezdődött el.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője a magyar tulajdonú családi vállalkozások mintapéldájának nevezte a céget, amely megmutatta, hogy miként lehet kőkemény, szisztematikus munkával eredményt elérni. Arról is beszélt, hogy az ország jó gazdasági teljesítőképességét az ilyen cégek alapozzák meg.

Gyarmati Antal polgármester pedig azt hangsúlyozta, hogy Zalalövő térségében számos mezőgazdasági jellegű vállalkozás működik, de akár az önkormányzat is üzleti partnere lehet a salomvári cégnek. Az ünnepség végén Csáki István a családi hagyomány reménybeli folytatását jelezve unokáját, Bencét kérte meg arra, hogy nyissa meg az új üzlet kapuit a vendégek és üzletfeleik előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában