Frissen Zalából

2021.03.28. 13:04

Virágvasárnapi istentiszteletet tartottak Csesztregen

Virágvasárnap a nagyhét kezdete, ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe, ahol a nép lelkesen, örvendezve fogadta őt. Néhány nap múlva azonban kereszthalált halt, éppen azok szándéka szerint, akik korábban királyként üdvözölték.

Gyuricza Ferenc

A virágvasárnapi szentmisének a barkaszentelés is fontos velejárója

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A virágvasárnapi istentiszteleteknek ezért számos helyen, így megyénk templomainak többségében is része a passió, Krisztus szenvedéstörténetének bemutatása. A csesztregi Szent Móric templomban is felidézték a nagyhét eseményeit, Páli Zoltán plébános a szentmise kezdetén pedig arról beszélt, hogy az ember milyen gyorsan képes a szeretetét gyűlöletté átformálni.

A virágvasárnapi szentmisének a barkaszentelés is fontos velejárója
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Kiemelte a húsvét ugyanakkor a feltámadás, a lelki megszabadulás ünnepe, ezért talán joggal bízhatunk abban, hogy rövid időn belül korunk egyik nagy tehertétele, a koronavírus okozta járványhelyzet alól is szabadulunk. Páli Zoltán azt is elmondta: az idei húsvét más lesz, mint amit a hívek megszokhattak, elmarad a tűzszentelés, mint ahogy a feltámadási körmenetet sem tartják meg.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában