Megújult járdaszakaszokat adtak át

2022.10.22. 06:50

Alsópáhokon most a Fő és a Dózsa György utca korszerűsödött

Mintegy 27 millió forintból megújult Alsópáhokon a Fő és a Dózsa György utcán egy-egy járdaszakasz. A beruházáshoz a Belügyminisztérium több mint 17,5 millió forint támogatást biztosított, amit a község 9,5 milliós önrésszel egészített ki.

Péter B. Árpád

Mintegy 27 millió forintból újultak meg járdaszakaszok Alsópáhokon. Az átadáson (b-j) Györgyfalvai Nóra, Kotora Pál, Parrag József, Kovács Angéla, Nagy Bálint, Czigány Sándor, dr. Ábrahám József, Horváthné Makó Judit és Pók Lajosné

Fotó: Péter B. Árpád

Mint Czigány Sándor polgármester elmondta, összesen 688 méter hosszúságban újították fel a járdákat, és 1,25 méter szélességben. A munkát 6 centis viacolor kőburkolattal végezték, amely alatt 15 centiméter vastag fagyálló kavicságyazatot terítettek le. Ezzel egyidejűleg az ingatlanokról a járdaburkolat alatt építették meg a csapadékvíz-kivezetéseket. A munkálatok része volt a Fő utcai gyaloghíd megújítása, akadálymentesítése is.

A településvezető hozzátette: az elmúlt időszakban több út- és járdaszakasz újult meg Alsópáhokon, s e munkát a jövőben folytatják, hiszen már elnyert pályázatuk is van.

Az avatáson Nagy Bálint beruházási államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kijelentette: a kormány hisz a vidék jövőjében, ezért is támogatja például a Magyar falu programból, illetve egyéb – például belügyminisztériumi – forrásokból azokat a fejlesztéseket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a falvak és a kisvárosok is élhetőbbek, korszerűbbek s vonzóbbak legyenek.

Majdnem 700 méternyi járda újult meg Alsópáhokon. A Fő utcai szakaszt Czigány Sándor és Nagy Bálint is bejárta
Fotós: Péter B. Árpád

Hozzátette: az Mfp 100 százalékban hazai forrásból olyan pályázati rendszert teremtett, amelyre az ötezer fő alatti települések pályázhatnak, s ez a választókerületben is sikeres. A „titok” szerinte az, hogy a helyi közösségek, az önkormányzatok és a kormány együtt dolgozik a közös célok megvalósításáért.

Nagy Bálint arra biztatta a települések vezetőit, készítsenek terveket, hiszen a kormány a nehézségek ellenére is folytatni akarja ezeket a programokat, a vidék támogatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában