A biztonság és az állandóság értékei

2022.10.16. 15:00

Szépkorúakat köszöntöttek Zalalövőn

Az évek során kialakult helyi hagyományoknak megfelelően ezúttal is októberben tartotta a helyi szépkorúak napját az északnyugat-zalai kisváros önkormányzata. Szombat délután az általános iskola földszinti aulájában estebéddel és ünnepi műsorral várták a település nyugdíjas korú lakóit.

Gyuricza Ferenc

A műsor egyik fellépője Tihanyi-Tóth Csaba volt Fotó: Gyuricza Ferenc

Köszöntőt Gyarmati Antal polgármester mondott, aki többek közt arról beszélt, hogy az idős korúak tapasztalatát, életbölcsességét a történelem során mindig megbecsülték, szerepük minden korban különleges jelentőséggel bírt, de mára új tartalommal töltődött meg. 

- Önök képviselik számunkra a biztonság és az állandóság értékeit – folytatta a polgármester. – Ezért talán a legfontosabb, hogy meséljenek a saját életükről, hiszen tudásuk semmivel nem pótolható, hatalmas kincs az utódok számára. Ismernünk kell a múltat, ahogy a hazánk, úgy a családunk múltját is, hogy értsük a jelent, és irányíthassuk a jövőt. 

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője szerint egy önkormányzat intelligenciáját mutatja az, ahogyan a település idős korú lakóihoz viszonyul. Arra biztatta a jelenlévőket, hogy éljenek közösségi életet, ezt a helyi társadalomban és a saját családjukban egyaránt tegyék meg. Szólt arról is, hogy a gyermeket kell a legnagyobb értéknek tekintenünk, hiszen ők jelentik jövőnk zálogát. 

A műsor egyik fellépője Tihanyi-Tóth Csaba, volt, aki a találkozó egyik helyi résztvevőjével, Fekete Árpáddal is nótázott egyet Fotó: Gyuricza Ferenc  
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában