Forrás lenne, akarat nincs

2023.04.04. 14:00

Az ÉVE továbbra is blokkolja a fejlesztéseket Nagykanizsán

A kormánytól nemrég kapott 286 millió forint sorsáról, pontosabban az összeg fel nem használásáról tartott hétfőn sajtótájékoztatót Balogh László polgármester, aki szerint a pénzből számos fejlesztést, felújítást lehetne finanszírozni.

Pásztor András

Balogh László polgármester

Forrás: ZH-Archívum

 A legutóbbi kormányzati támogatásnak köszönhetően közel 245 millió forint szabad felhasználású forrása lett az önkormányzatnak, melynek felosztására javaslatot is tettem a legutóbbi közgyűlésen - kezdte Balogh László polgármester. - Ezen fejlesztési célok mindegyike a város fejlődését szolgálta volna. Ilyen volt többek között az utak, járdák felújítása, zártkerti utak felújítása, intézmények felújítása, játszóterek építése, a Pannon Egyetem támogatása, a közvilágítási fejlesztés önerejének biztosítása, illetve a sportcsarnok biztos alapokon nyugvó működtetése. Sajnos azonban a baloldali közgyűlési többség leszavazta a város számára fontos fejlesztési célokat és helyette a teljes összeget a pályázati önerőre különítette el. Ami érthetetlen annak fényében, hogy jelenleg nincs tudomásunk olyan indokról, ami miatt a pályázati önerő keretét ilyen mértékben meg kellene emelni - fogalmazott a polgármester.

Balogh László szerint az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója ezzel egy újabb, szakmailag elhibázott lépést tett, hiszen a meglévő forrásokat nem a közjó érdekében használják fel, hanem olyan cégek támogatására, mint a Kanizsa Médiaház Kft., melynek finanszírozása egyértelműen kampánycélokat szolgál. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában