Lesz folytatása

2023.08.21. 20:00

Jet-ski bajnokságot rendeztek a Csónakázó-tavon

Péntektől vasárnapig tartott a Csónakázó-tavon a Jet-Ski Magyar Bajnokság III., zárófutama, az Art of Info Kupa, Juhos Árpád-emlékverseny. Emellett szórakoztató programokkal, egészségügyi szűrésekkel és jótékonysági akcióval is készültek az érdeklődőknek.

Korosa Titanilla

Nagy a küzdelem a versenyzők között

Fotó: Gergely Szilárd

Pénteken mintegy 25 olyan fiatal vezethette a jet-ski járműveket és versenyezhetett, akinek szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy gyermekük kipróbálhassa ezt a sportot. A gyerekek megszólításában és a szervezésben a DRVE és elnöke, Tejfel József is segített.

Szombaton az időmérő edzésekkel és az első futamokkal folytatódott a bajnokság. Összesen 11 versenyszámban mintegy 60 versenyző mérette meg magát az álló- és ülő járműveken, jelen volt a hazai mezőny, és a szomszédos országokból is érkeztek.

A vasárnapi megnyitón méltó módon megemlékeztek idősebb Juhos Árpádról, aki meghatározó személye volt a magyar motorsportnak, illetve a balesetben elhunyt Szvoboda Bence motorversenyzőről is. Többen köszöntötték ezután a megjelenteket, Dobri Noémi szervező beszédében felidézte, hogy korábban 4 éven keresztül rendezték meg Kanizsán a bajnokságot. A kezdeményezés sikeres volt, a versenyzők visszavágytak, így újra ide került a megmérettetés és bíznak a folytatásban, hogy rangos versenyek helyszíne lehet Kanizsa.

Fotó: Gergely Szilárd

A továbbiakban Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke, Bács Zoltán, a rendezvényhez jelentős szponzori támogatást nyújtott ArtOfInfo Kft. tulajdonosa, ügyvezetője, majd ifj. Juhos Árpád, a rendezvényen ingyenes egészségügyi szűrést biztosító AFFIDEA Magyarország Kft. projektigazgatója szólt, hisz a rendezvény a rák elleni küzdelem mottóját viselte. Ezután Balogh László polgármester beszélt az esemény jelentőségéről, végül a rendezvény fővédnöke, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a három napos versenyen bebizonyosodott, hogy jó helyszíne Nagykanizsa ennek a sportágnak.

Dobri Noémi a rendezvényt követően arról tájékoztatott, hogy az országos verseny és a kísérőprogramok nagy érdeklődésre tartottak számot. Sikeres és ismétlésre érdemes volt a gyerekprogram, amit szélesebb körre kiterjesztenek majd, és az amatőr szlalomverseny is, mely a következő alkalommal egész napos lesz. A bajnoki futamok balesetmentesen zajlottak, a legeredményesebb versenyző Kasza György lett, aki négy versenyszámban is győzött.

Hozzátette, hogy a rendezvénynek lesz folytatása, a szövetségtől és a versenyzőktől is pozitív visszajelzések érkeztek, elmondták, hogy a nagykanizsai Csónakázó-tó Európa-bajnokság helyszíne lehet. Végül köszönetet mondott a versenyre ellátogatóknak, hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt, a szövetséget és a versenyzőket.

A verseny után vasárnap este a NagyON Kanizsa Egyesület szervezte koncertekre és a látványos tűzijátékra benépesült a Csónakázó-tó, rengetegen ünnepelték együtt az ország születésnapját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában