Autómentes nap

2023.09.19. 13:30

Bringával munkába és iskolába Nagykanizsán is

Nagykanizsán, az Erzsébet téren az Aktív Magyarország szervezésében kedden megtartották az őszi Bringás reggeli rendezvényt. Ezen együtt ünnepelték a kerékpáros közösséget és megtisztelték azokat, akik a mindennapokban főleg a kerékpárt választják munkába, iskolába járásra vagy bevásárláshoz.

Benedek Bálint

Az esős időjárás ellenére sokan döntöttek a kétkerekű mellett, néhány fiatal elektromos rollerrel közelítette meg az iskoláját. A kanizsai önkormányzat maroknyi csapata pedig finom meleg teával, narancslével, müzliszelettel, kakaós csigával és sajtos pogácsával is megkínálta őket. Néhányukat ugyan meglepte a különleges reggeli, de örömmel elfogadták a felkínált ételt. Így tett a nagykanizsai Kecskés Attila is, aki kislányát kísérte a közeli Bolyai-iskolába. Kerékpárját a szabályoknak megfelelően tolta a téren, a kormányon a nehéz iskolatáska és a tornazsák lógott.

Az Erzsébet téren a hivatal egyik dolgozója, Kém Éva adott át pogácsát és ajándékot Kecskés Attilának
Fotó: Szakony Attila

– A nyár végén a kislányom biciklijét téliesítettük, így ő már gyalog jár – mondta. – Viszont az enyém még kihúzza egy darabig. Kis túlzással négyéves korom óta a nyeregben ülök, a szabadidőmben is gyakran tekerek. Feltölt energiával munkakezdés előtt. Arra biztatok mindenkit, aki csak teheti válassza ezt a közlekedési formát.

Balogh László polgármester ugyan ezúttal autóval érkezett a hivatalba, ám elmondása szerint gyakran választja szabadidejében a kerékpározást. Hozzátette: a bringás reggeli után szeptember 22-én (péntek) 9.15-től zenés óvodás tornával kezdődnek az Erzsébet téren az autómentes nap programjai. Majd 17 órától szintén a térről indulva belvárosi kerékpáros túrára várják az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában