Emlékezetes esemény

2024.01.22. 13:25

Batthyány-búcsú a plébániatemplomban

Egy évvel ezelőtt, 2023. január 21-én szenteltek új mellékoltárt a még 2003-ban boldoggá avatott Batthyány-Strattmann László tiszteletére Szepetneken, a Szent Őrzőangyalok templomban. Az esemény évfordulóján, vasárnap este ünnepi istentisztelet keretében emlékeztek meg a „szegények orvosának”, illetve az „orvosok hercegének” is nevezett főúrról.

Gyuricza Ferenc

Kiss László, illetve mellette balról Heiter Róbert Gottfried atya, szepetneki plébános a Batthyány-Strattmann László mellékoltár előtt

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az eseményen a Batthyány család több tagja, köztük Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány elnöke, Teleki László volt országgyűlési képviselő, a parlamenti imacsoport kuratóriumi tagja, Vlasicsné Fischl Tímea polgármester, valamint a jogásztársadalom képviselői is részt vettek. A szentmise főcelebránsa Kiss László körmendi plébános volt, aki nemcsak szentbeszédében emlékezett meg a település egykori kegyurai közé tartozott Batthyány-Strattmann Lászlóról, de az istentisztelet végén a mellékoltárnál a boldoggá avatott néhai orvos közbenjárását is kérte a közéleti szereplők hivatásának méltóságteljes gyakorlásáért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában