Sajtótájékoztató

2024.05.21. 16:00

A Szentgyörgyvári-hegy fejlesztéséről

A Szentgyörgyvári-hegyen élők problémáival kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót kedden az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) részéről Balogh Tünde, a 4. választókerület képviselőjelöltje, Horváth Jácint polgármesterjelölt és Csóri Attila helyi lakos.

Pásztor András

Csóri Attila elmondta: bár külterületről van szó, mégis közel ezer ember lakik a hegyen, ugyanakkor szinte semmilyen közszolgáltatást nem tudnak igénybe venni, az infrastruktúra fejlesztésére sem költött az önkormányzat az elmúlt évtizedekben. Nem megfelelő az utak állapota, ezért a buszközlekedés is megszűnt, nincs közvilágítás és a csapadékvíz és a szennyvíz elvezetése sem megoldott, nincsenek közlekedési jelzőtáblák, sorolta a problémákat Csóri Attila, aki hozzátette: az elmúlt években több petíciót is eljuttattak Balogh László polgármesterhez, de nem történt változás.

Balogh Tünde képviselőjelölt hozzátette: egyesületük szeretne megoldást találni a problémákra, ezért első körben csütörtökön 18 órakor lakossági fórumot tartanak a miklósfai városrészben, ahová a Szentgyörgyvári-hegyen élőket is várják.

Horváth Jácint, az ÉVE polgármesterjelöltje hozzátette: amennyiben bizalmat kapnak a város irányítására, úgy a helyi lakosokkal együtt ütemtervet készítenek a hegyen tapasztalható problémák megoldására és lépésről lépésre végrehajtják a fejlesztéseket, illetve kibővítenék a szolgáltatások körét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában