Vasárnap Szent László-búcsút tartanak

2024.06.29. 11:21

A búcsúszentlászlói szentmise főcelebránsa dr. Udvardy György veszprémi érsek lesz

Szent László-búcsút tartanak vasárnap 11 órától a búcsúszentlászlói kegytemplomban. A szentmise főcelebránsa dr. Udvardy György veszprémi érsek lesz.

Péter B. Árpád

A legfőbb parancs Istent szeretni teljes szívünkből, lelkünkből, erőnkből – fogalmazott a tavalyi búcsúi szentmisén Berta Tibor, mellette Tódor Szabolcs, Búcsúszentlászló plébánosa

Fotó: Péter B. Árpád

A szentmisén közreműködik a kegytemplom kórusa, valamint a Zala Brass fúvósegyüttes, tájékoztatta lapunkat Tódor Szabolcs helyettes esperes, plébános.

Tavaly Berta Tibor püspök, katonai ordinárius mutatta be az ünnepi szentmisét, s Szent László királyról, illetve a mai kor emberére váró kihívásokról is tanított.

– Ő volt az, aki első királyunkat, Istvánt szentté avattatta, azt az uralkodót, aki megvakíttatta unokatestvérét és száműzte annak gyermekeit. Ezt hívják megbocsátásnak, isteni irgalomnak, amire nagy-nagy szükségünk van minden korban – hangsúlyozta a püspök. – Szent László írt egy levelet a pápának, amelyben az állt: az uralkodást kisebb-nagyobb bűnök nélkül nem lehet gyakorolni. Ez nem mentegetőzés volt, hanem az irgalom kérése, beismerése annak, tud hibázni, vannak bűnei, vétkei. Az Isten nélküli világban ez hiányzik – az egyén és a társadalom szintjén egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában