Kvártélyház 2024

2024.06.29. 13:00

"A szabad művészetet támogatni kell" – Arnhoffer András

A Zalavíz Zrt. évek óta partnere, támogatója a Kvártélyház Kft. szervezésében megvalósuló rendezvényeknek. Arnhoffer András, a Zalavíz elnök-vezérigazgatója elmondta: a kultúra és szabad művészet közösségi támogatását nagyon fontosnak tartja.

Szabó Judit

Arnhoffer András: Fontosnak tartjuk, hogy közvetítsük az embereknek a tudatos és helyes környezethasználatot

Forrás: ZH

– Ennek minőségi fenntartása elemi érdeke egy jól működő társadalomnak, és a költségvetési rangsorban nincs ennek megfelelő helyen. Lehetőségeink ma már az ilyen jellegű támogatásokra sajnos korlátozottak, de piaci tevékenységünk eredményéből kisebb mértékben pénzzel, egyéb téren erőforrásainkkal segítjük az összes rendezvény lebonyolítását, például az ideiglenes víz- és szennyvízellátás kiépítésével, víz biztosításával lajtos kocsiból vagy a sátrak lesúlyozásához, kézmosók kiépítésével – nyilatkozta Arnhoffer András, akit arról is kérdeztünk, hogy mi alapján döntenek a támogatandó célokról.

– A környezet védelme és a fenntartható fejlődés szorosan összefügg az alaptevékenységünkkel, az ivóvíz- és szennyvízfelhasználói szokások minőségével – válaszolta. – Társadalmi szerepvállalásunkkor fontosnak tartjuk, hogy a tudatos és helyes környezethasználatot tudjuk közvetíteni az emberek felé. Szintén fontos, hogy a támogatott cél, rendezvény is ezen elvek mentén valósuljon meg, és azt is mérlegeljük, hogy az esemény mekkora pozitív hozadékot jelenthet a közösségnek.

Az elnök-vezérigazgató hozzátette: ő maga is szívesen jár a nyári színházba és a fesztiválokra. Legutóbb a Meseautót látta, a kedvence pedig A padlás és a Hasonmások.

– A színészek közül pedig Kovács Virág, Hertelendy Attila és Ticz András a kedvencem, és nagyon emlékezetes számomra Nyáry Krisztián irodalomtörténész egyik előadása – emelt ki néhány meghatározó művészt és nagy élményt jelentő programot az eddig megvalósultakból, s jelezte: tervezi, hogy idén is megnéz minden darabot a szabadtéri színházban és ellátogat a fesztiválokra is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában