Az ágazatok projekthetén együtt is dolgoztak a tanulók

2024.06.29. 12:30

Elkészült a kerékpártároló a Széchenyi-technikumban

Mozsár Eszter

Áprilisban még csak az alapokat ásták, mára kész a kerékpártároló a zalaegerszegi Széchenyi-technikumban

Fotó: Pezzetta Umberto

Ahogy arról korábban beszámoltunk, áprilisban projekthetet tartottak a ZSZC Széchenyi István Technikumban, ahol a négy ágazaton tanuló diákok alkotómunkákat végeztek a saját területükön. Ennek köszönhetően készült el az a kerékpártároló, aminek létrejöttében az intézmény összes diákja közösen vett részt, a terveket Gergály Gergő 12.B osztályos tanuló készítette.

A munkálatokat a ZÁÉV Zrt. gyakorlati szakoktatójával támogatta, a CREATON a tetőcserepeket, a szakképzési centrum pedig a többi alapanyagot biztosította. Az acélszerkezetet az épületgépészet ágazat diákjai készítették, tájékoztatott Némethyné Lövey Zsuzsanna igazgató. A húsz férőhelyes kerékpártárolóra azért volt szükség, mert egyre többen járnak biciklivel és kismotorral, így oldották meg a parkolást az intézmény területén. A kivitelezés másfelől az összeg ágazaton tanuló diáknak munkát adott.

A projekthéten a többi ágazat külön feladatokat is végzett. Az építőipari ágazat tanulói egy rövid járdaszakaszt újítottak fel, az elektronika és elektrotechnika ágazat tanulói az épületfolyosó világítását látták el LED-es lámpatestekkel és mozgásérzékelőkkel. 
 

A munkálat folyamatai a technikum oldalán nyomon követhető:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában