Ajánló

2024.06.07. 08:30

Ezek a programok várnak ránk hétvégén Zala vármegyében

Zaol.hu

A váci múmiák még megtekinthetők a Mindszentyneumban

Fotó: Pezzetta Umberto

Tárlatvezetések

A Mindszentyneumban június 8-án szombaton 11 órakor és június 9-én vasárnap 17 órakor tárlatvezetéseket tartanak a Rejtélyek, sorsok, múmiák kiállításban. A látogatók a világhírű váci múmiákat, történetüket, tudományos jelentőségüket ismerhetik meg.

Közlekedik a család

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság június 8-án szombaton 9.30 órától rendezi meg a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedő vármegyei döntőjét a Spirit Auto Kft. Zalaegerszeg, Bozsoki út 1/D. szám alatti telephelyén. A díjátadót 14:45 órakor tartják. A rendezvény az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett vetélkedősorozat részeként valósul meg.

Göcseji kézműves nap

A Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében harmadik alkalommal rendezik meg június 8-án szombaton a Göcseji kézműves napot a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon, amelyen kiállítással, csokiműhellyel, mesterségbemutatókkal, szakmai előadásokkal, helyi termékek vásárával, kézműves foglalkozásokkal és kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

Könyvbemutató

Szlavicsek Judit mutatja be a közeljövőben megjelenő Halál Tihanyban című regényét, amely a Balatoni krimik-sorozat legújabb darabja. A szerzővel Fegyverneky Levente beszélget pénteken 17 órától a hévízi Ensana Hotelben.

Keszthely Triathlon

Szombaton 8 órától rendezik a 10. Keszthely Triathlont, amelynek versenyzői megmérettetik magukat úszásban, futásban és kerékpározásban – középtávon, illetve sprint kategóriában. Emiatt a városban és a térségben útlezárásokra kell készülni.

Kávészeánsz

Szombaton 9 órától Kávészeánszra várják az érdeklődőket Keszthelyen, a Napfény sori Kertészeti Centrumba. Az érdeklődők a gyógygombák jótékony hatásával is megismerkedhetnek.

Luxusautók

A 17. Lotus retro veteránautó szépségversenyt és luxusautó kiállítást rendezik Hévízen, a Lotus Therme Hotel parkjában vasárnap 9 órától. Itt változatos gasztronómiai kínálat s több gyermekprogram is várja az érdeklődőket.

Nyitott pincék napja

Ismét kinyitnak a becehegyi pincék, hogy mindenki kedvére kóstolhassa a térség legnemesebb nedűit a csodás panorámájú borúton. A program szombaton 14 és 20 óra között várja az érdeklődőket Balatongyörökön, a Nyitott pincék napi túra a Szépkilátótól indul. A jó hangulatról a zalaapáti harmonikások gondoskodnak egész délután.

Kitáncolják a fát

Szombaton Galambokon tartanak májusfa-kitáncoló ünnepséget a piactéren 17 órától.

Családi és gyermeknap

Murakeresztúron pénteken és szombaton családi és gyermeknap lesz. Pénteken 20 órakor szabadtéri mozizásra várják az érdeklődőket a sportpályára, szombaton 14 órakor indulnak a gyermekprogramok, 16.30-kor a köszöntő után kispályás labdarúgó mérkőzések, gyermekkoncert, táncbemutató, este pedig utcabál szerepel a műsorban.

Családi nap

Szombaton Nagykanizsán a Mindenki Sportpályáján 14 órától rendez családi napot a Jótékonysági Licit Nagykanizsa csoportja.

Kóruskoncert

Pénteken Barlahidán 18 órai kezdettel az evangélikus templomban fellép a novai templom Gaudete Kórusa Baki Florentin kántor vezetésével.

Szépkorúak köszöntése

Petrikeresztúron, a kultúrházban pénteken 17 órai kezdettel tartják a helyi szépkorúak ünnepét.

Családi délután

Becsehelyen, a faluház melletti területen pénteken 17 órától családi délutánt tartanak. A gyerekeket játszóház, Vajda Margit népi játszótere, ugrálóvár, a felnőtteket 19.30 órától Pál Kriszta koncertje, 20.30-tól a Mura Band zenés műsora várja.

Bérmálás

Letenyén, a Szentháromság plébániatemplomban a szombaton 10 órakor kezdődő szentmise keretében tartják a bérmálást.

Színjátszók előadása

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban szombaton 18 órakor rendezik meg a Színház az egész világ elnevezésű programot, amely keretében két helyi amatőr színjátszó csoport lép fel. A gyermekekből álló Csúcsfejek a Ludas Matyi, avagy a libák gágogása című darabot, a felnőttek alkotta Generációk pedig Magyar Elemér: Egy talicska pogácsa című abszurd komédiáját mutatja be.

Trianoni megemlékezés

Zalacsében, a Trianon emlékparkban vasárnap 15.30 órától emlékeznek meg az I. világháborút lezáró békediktátum aláírásának 104. évfordulójáról. Köszöntőt Erdei Csaba polgármester mond, ezt követi vitéz Vesztergám Miklós író, tárogatóművész Trianon és a Szent Korona összefüggései című előadása, majd Kovács Virág, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művésze és Rékasi Károly színművész közös emlékműsorát tekinthetik meg az érdeklődők. 17 órakor Varga Miklós énekes, színművész lép színpadra, ezt „Az én Hazám” című képzőművészeti pályázat ünnepélyes díjkiosztója követi, végül vitéz Vesztergám Miklós tart zenés könyvbemutatót.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen, a Reininghaus Söröző kerthelyiségében szombaton 19 órától a Shabby Blues Acoustic ad koncertet a zenekar egyik énekese, Angyal „Endzsi” Tibor hatvanadik születésnapja apropóján. Az Angels Clubban szombaton záróbulit tartanak Purebeat és Silverman közreműködésével. Zalalövőn szombaton este a Fáraó bulizenekar játszik, a program sztárvendége Kaczor Feri lesz. Egerváron, a várkastélyban szombaton a Kárpátia ad koncertet. A program 19 órakor dedikálással kezdődik, az előzenekar, a Hydra 19.30-kor, a Kárpátia 20.30-kor lép színpadra. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben pénteken Metzker Viktória, Silverman és SomX keveri a zenét, szombaton Roland lesz a rezidens lemezlovas.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában