Önkormányzati választás 2024

2024.06.01. 09:30

Gondoskodó Zalaegerszeg, a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom programja

Az oktatásra, a kultúrára, az egészségügyre kell költeni, az emberekbe fektetni a pénzt, nem a betonba önteni.

Arany Gábor

Ezt fogalmazták meg a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom Szövetségben Zalaegerszegért nevű választási koalíciója pénteken tartott sajtótájékoztatóján.
Mint Békési Tamás alpolgármester- és önkormányzati képviselőjelölt fogalmazott, Gondoskodó Zalaegerszeg című programjuk lényege, hogy az elmúlt évek beruházásai után most már az emberekre kell költeni. Növelendő a város megtartó ereje, ehhez minden korosztályt megcéloznak a programjukkal. Egyik eleme, hogy a 16 éven aluliaknak is ingyenes legyen a közösségi közlekedés, emellett számukra pályázattal ösztönöznék a környezetbarát, alternatív közlekedést, a rollert, a kerékpárt. Javítandó az idősellátás, továbbra is támogatni kell az idősszervezeteket, a településrészi közösségeket. Valódi segítséget kell nyújtani a rászoruló polgároknak, ehhez értéket teremtő, tisztességes bért fizető munkahelyekre van szükség, sorolta. Szorgalmazzák a bérlakások építését is, valamint ingyenes egészségmegőrző programokat indítanának. Az emberek életkörülményeire, oktatására, az egészségügyre hasznosan elköltött pénz ugyanis kimutathatóan növeli a GDP-t, emelte ki. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában