Önkormányzati választás 2024

2024.06.07. 16:00

Többet érdemelnének a peremterületek

Számunkra ez a város a legfontosabb, mert itt élünk.

Arany Gábor

Ezt Major Zsolt, az Együtt Zalaegerszegért Egyesület elnöke, és egyúttal 1. választókerületi önkormányzati képviselőjelöltje fogalmazta meg pénteken tartott tájékoztatójukon.
A város nyugati fele, a peremterületek sokkal többet érdemelnének, mint amennyi fejlesztés az elmúlt öt évben történt, mondta. A csapadékelvezetés rendszere, a járdák állapota beavatkozást igényel, szükség van kijelölt gyalogos-átkelőhelyre az iskolánál, sorolta. A nagyobb létszámú családi rendezvényeknek meg kellene nyitni a közösségi tereket, javasolta. Végül megoldandó problémaként jegyezte meg: a falumúzeum nincs rákötve a csatornahálózatra, emiatt nagy létszámú rendezvények idején néha szippantós autót kell bevetni. 
Dr. Vándor László (9. vk.) ötven éve él a Kertvárosban – ahol a jelöltséget is elvállalta –, és úgy látja, a megyeszékhely ékessége lehetne a Kálvária-kápolna, ha rendbe hoznák, különösen, hogy a Rózsák tere már megújult. A szomszédos Május 1. liget is nagyobb gondosságot igényelne, tette hozzá. Véleménye szerint turisztika szempontok figyelembevételével kellene fejleszteni a Jánka-hegyet, ami egykoron a város lakóinak kedvelt kirándulóhelye volt.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában