Elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program

2024.06.29. 14:00

Zalában 748 fiatal munkaerőpiaci helyzete javulhat 2027-ig

Elkezdődött a GINOP Ifjúsági Garancia Plusz elnevezésű, stratégiai jelentőségű Pillér projekt Zala vármegyében, melyben a Zala Vármegyei Kormányhivatal konzorciumi partnerként vesz részt. A program célja, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül. A program végrehajtására 1,870 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás áll Zala vármegye rendelkezésére, tájékoztatta portálunkat a kormányhivatal.

Varga Lívia

A programba belépő fiatalok személyre szabott segítséget kapnak

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Studio Romantic

Magyarországon folytatódik a 2015 óta működtetett Ifjúsági Garancia Rendszer (IGR), több elemében megerősítve. A megerősített IGR lényege, hogy azon 30 év alatti – azaz a 15. életévüket igen, de a 30. életévüket  még nem betöltött – fiatalok számára, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, a foglalkoztatási szolgálat 4 hónapon belül valamilyen konkrét lehetőséget ajánl fel az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat-szerzésre, vagy a tanulásra.

Az Ifjúsági Garancia Plusz program belépési pontjaként  az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok foglalkoztatási osztályai szolgálnak a fiatalok számára, 2024. április 15-től, hívja fel  figyelmet a Zala Vármegyei Kormányhivatal.

A projekt keretében Zalában 748 fiatal támogatásba vonását tervezik 2027. augusztus 31-ig.

A programba belépő fiatalok személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához. A segítségnyújtás első szakaszában foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások, egyéni/csoportos tanácsadások formájában történik a fiatalok segítése, ezek során ifjúsági tanácsadó munkatársak segítenek a fiataloknak saját, egyéni tervet kialakítani továbblépésükhöz. 

A fiatalok egyéni tervének megvalósítását az alábbi támogatásokkal segíti jelenleg a program:

  • bértámogatás
  • utazási támogatás álláskeresőknek
  • lakhatási támogatás álláskeresőknek
  • képzéshez nyújtható álláskeresést ösztönző juttatás
  • szolgáltatások ideje alatt nyújtható pénzbeli juttatás

A program az Európai Unió társfinanszírozásával, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában