Mérföldkőhöz érkeztek, de folytatják a futást a Csónakázó-tó körül

2024.07.18. 19:30

A Kanizsai Futóklub közössége a 100. "Csó-tó kört" is lefutotta

A Kanizsai Futóklub 100. alkalommal futotta körbe Nagykanizsán a Csónakázó-tó közel 5 kilométeres távját. A "Csó-tó kör" elnevezésű esemény népszerűségét jól mutatja, hogy évek óta egyre többen kapcsolódnak a kihíváshoz.

Benedek Bálint

Fotó: ZH

– Az ötlet 2017-ben azzal indult, hogy lányommal Borsos Laurával egy cserszegtomaji futás 7 kilométeres távjára készültünk és minden másnap hajnalban futottunk együtt – mesélte Nagy Mónika, a Kanizsai Futóklub elnöke. – Másfél hónap után megunta és másfajta kihívások tartották lázban, s azt javasolta hívjunk másokat is. Az egyik barátnőmmel, Bagarus Edittel pedig épp arról beszéltünk, hogy milyen jó lenne ha az ő lánya, Bagarus Panka is lefutna öt kilométert. Így indult az első Csó-tó kör, ami még „Segítsünk Pankának és Laurának lefutni 5 kilométert” néven a kihívás.

Hozzátette: teltek az évek és azt vették észre, hogy egyre többen tartanak velük erre a körre. A nyolcadik évadnál tartanak és lelkesedés csak erősödik. Valószínűleg olyan, egymást támogató közösség jött létre, akik szeretik egymás társaságát.

– Közben történtek újítások, a tagjaink aktivizálták magukat – folytatta. – Gombor Nikoletta bevezette a bemelegítést és a nyújtást, Góber Csabáné Györgyi szorgalmazta, hogy a Csó-tó kör után legyen plusz futás a Madárka ösvényen. A férjem, Léhart Zoltán minden alkalommal szuper képeket készített, ami sokat hozzátesz ahhoz, hogy megmutathatjuk milyen a hangulat egy ilyen eseményen. Húsz fő mindig elrajtolt velünk, a legtöbben 76 futó teljesítette a kört. Sokat adtak a Csó-tó körök, sok barátot, örömöt, vidámságot, reményt, lelkesítést és végeláthatatlan szeretetet. Megismertem sok sorsot, küzdelmet. Tudom, ki és miért, milyen okból csatlakozott és láttam egyéni fejlődéseket. 

A 100. alkalomra nagy mérföldkőként tekintenek ugyan, de a sorozat folytatódik és hamarosan csatlakoznak hozzájuk a kutyás futók, például egy Dalmata és tulajdonosa már jelezte a részvételét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában