Szeretnék tovább korszerűsíteni az épületet

2024.07.22. 16:00

Befejeződött a fűtésrekonstrukció az Apáczai Művelődési Központban

Befejeződött a fűtésrekonstrukció a zalaegerszegi Apáczai Csere János Művelődési Központban. A részletekről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót, ahol elmondták: a fűtési rendszert öt körre választották szét, így mostantól külön lehet szabályozni a hőfokot a pedagógiai és nevelési tanácsadóban, az aulában és a pincében, a judóteremben, a könyvtárban, valamint a tornateremben. A kivitelezést a BMT Mérnöki Zrt. végezte.

Mozsár Eszter

Bali Zoltán, Orosz Ferencné és Flaisz Gergő megtekintette az új fűtésrendszert az Apáczai Művelődési Központ emeleti kazánházában

Fotó: Mozsár Eszter

Mintegy 66 millió forintot fordított a beruházásra a zalaegerszegi önkormányzat, amit az energiatakarékossági program keretében valósított meg. 

- A városvezetés 2022 őszén többpontos akciótervet dolgozott ki, hogy az önkormányzat által fenntartott intézmények energiaköltségeit csökkentse – emlékeztetett Bali Zoltán alpolgármester. - Az elmúlt időszakban nagyszabású közvilágítási korszerűsítés történt a városban, intézményeinkre folyamatosan napelemes rendszert telepítünk, illetve a fűtési rendszereket is ütemterv szerint korszerűsítjük, több helyen 40-50 éves rendszereket építettünk át, ahogy a mostani beruházás során is. 

Orosz Ferencné önkormányzati képviselő elmondta, az intézmény nemcsak a helyieknek fontos, az egész városnak nyújt kikapcsolódási lehetőséget, kulturális és szakmai rendezvények helyszínéül szolgál. Teljes a tornaterem kihasználtsága, a könyvtárt és a klubokat rendszeresen látogatják. Hozzátette, a tervek szerint a közeljövőben szeretnék tovább korszerűsíteni a jövőre negyvenéves művelődési központot.

A Keresztury Dezső VMK igazgatója, Flaisz Gergő végül hozzátette, lassan nemcsak a fűtésre, hanem a klimatizálásra is gondolni kell. A fűtésrekonstrukció valóba időszerű volt, s reméli, hogy minél több költséget tudnak megtakarítani. Rozmanné Hoss Gyöngyi, a hivatal beruházási szakreferense megköszönte a projekt résztvevőinek a közös munkát. A kivitelezést végző BMT Mérnöki Zrt. nevében Pintér Szabolcs műszaki vezető jelentette készre a beruházást.

A helyszínen elhangzott, az egykori gázkazánokat elbontották, helyükre korszerű kondenzációs kazánok kerültek. A kivitelező a meglévő radiátorok szelepeit és a visszatérő elzárókat kicserélte, az épületben lévő acél gázvezeték-hálózat egy részét elbontotta. A fűtési köröket hőmennyiségmérővel szerelték fel a költségmegosztás miatt. A melegvízellátást ugyancsak modern gázkazánok biztosítják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában