Rekonstrukció az önkormányzat saját beruházásában

2024.07.10. 18:30

Közel 100 méteren újult meg a járda a Becsali úton, Zalaegerszegen

Befejeződött Zalaegerszegen a Becsali úti járda felújításának első üteme. A beruházás az arányos városfejlesztési program jegyében valósult meg; az 1–11. számú ingatlanok előtt közel 100 méter hosszban építették újjá a járdát.

Antal Lívia

A Becsali úton közel 100 méteres járdaszakaszt újítottak fel. A sajtótájékoztatón balra Szilasi Gábor, mellette Szabó János

Fotó: Pezzetta Umberto

Az érintett járdaszakasz több helyen volt aszfalthiányos, illetve szabdalt a közmű-rekonstrukciók miatt. Felújítását ez indokolta, amit az ott lakók is kértek. Szilasi Gábor, a településrész önkormányzati képviselője beszélt erről a szerdai sajtóbejáráson, kiemelve azt, hogy most végre megújulhatott. A munkát folytatni kívánják, hiszen további járdaszakaszokra is ráfér a felújítás a Becsali úton. Körzetében a Pityke utcában az útburkolat mart aszfaltos megújítása a nyár végéig megtörténhet. A Sugár utcában az alsóerdei és besenyői átkötő szakasz helyreállítása a későbbiekben valósulhat meg, amelynek kivitelezésére hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást, mondta el Szilasi Gábor.

Szabó János közútkezelő referens ismertette az önkormányzati beruházásban megvalósult, Becsali úti járdarekonstrukció műszaki adatait. A szakaszon a teljes alépítményt újraépítették, amely záró rétegként AC8 minőségű kopó aszfaltréteget kapott. Négy ingatlannál a járdafelületbe süllyesztett, átjárható rácsos folyókát építettek be a csapadékvíz hatékony elvezetése érdekében. A járda és út közötti kapubejárókat mészkőzúzalékkal töltötték fel, és rendbe tették a zöldfelületet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában